Volkan: Odamızın ilk UR-GE projesi başarıyla kabul edildi

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası 2020 yılı Meslek Komiteleri 1. Bileşik Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "2. Meslek komitemizin üstün çabalar

GÜNDEM 12.03.2020 18:21:00 0
Volkan: Odamızın ilk UR-GE projesi başarıyla kabul edildi

 

Toplantıya: Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, Meclis Başkanı Erdim Noyan, Meclis Üyeleri ve Komite Üyeleri, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, KOSGEB Tekirdağ Kuzey Müdürlüğü Müdürü Özay Cebeci ve Çorlu TSO Genel Sekreteri İbrahim Karağöz katıldı.

 

"BİZLER İÇİN ÇOK DEĞERLİ VE KIYMETLİ"

 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çorlu TSO Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Volkan, "Meslek komitelerimiz, oda - üye kaynaşmasında en önemli görevi üstlenen, vazgeçilmez organlarımızdır. Bu sebeple meslek komitelerimiz bizler için çok değerli ve kıymetlidir. Her sektörde sorunlarımızı dile getirerek, ortak noktaları tespit edip bu sorunların çözümü için gerekli çalışmaları yapmanız takdire şayandır. Meslek komiteleri olmadan üyelerimizin ve dolayısıyla sektörlerin taleplerini bilmemiz mümkün değildir. Sizlerin sorunlarını öğrenip bunları çözmemizi sağladığınız için sizlere müteşekkiriz. Komitelerimizin mesleki ya da şehrimizin sosyo - ekonomik sorunlarına karşı olan duyarlılığı, etkin ve örnek çalışmaları bizleri mutlu etmektedir. Sorunlarınızı öğrenip bunları çözmemiz için gerekli olan en iyi yol, meslek komitelerinin aktif olarak çalışmasıdır. Sizden ricam tüm komitelerimizin meslek grup üyelerini ziyaret ederek birebir sorunlarını dinlemesi ve bu sorunları yönetim kurulumuza iletmeleridir. Odamıza ve bölgemize yarattığınız katma-değer için sizlere teşekkür ediyoruz." dedi.  

 

"GEREKEN TÜM ÇALIŞMALARI YAPMAKTAYIZ"

 

Volkan, "2. Meslek komitemizin üstün çabaları ile odamızın ilk UR-GE projesinin de başarıyla kabul edildiğinin müjdesini sizlere vermek istiyorum. Çorlu makine ve aksamları imalatçıları ihracatı geliştirme projemiz ticaret bakanlığı tarafından kabul edilmiştir. Bu sonuç da ayrıca komitelerimizin ne denli özveri ile çalıştığının bir göstergesidir. Büyük fedakarlık ve emekle bugünlere gelen odamızın emin ellerde olduğunu bilmenizi istiyorum. Bizler yönetim kurulu ve meclis üyelerimizin ve siz komite üyelerimizin çabaları ile Çorlu Ticaret Ve Sanayi Odamızı ve Çorlu’muz için gereken tüm çalışmaları yapmaktayız. Odaların çalışması, meslek komitelerin çalışması ile doğru orantılıdır.  Meclislerin üye menfaatleri yönünde çalışmalar ortaya koyabilmesi için meslek komitesini oluşturan sizlerin değeri ve önemi kaçınılmaz bir gerçektir. Odaların başarılı olması meslek komitelerinin somut çalışmalar yapması ile mümkün olmaktadır. Bu sebeple eğer ortada bir başarı varsa bu başarı sizlerin gayretleriyle olmuştur." dedi. 

 

"SANAYİCİNİN NABZINI TUTAN BİRİMLER"

 

Meclis Başkanı Erdim Noyan da yaptığı konuşmada, "Bizler, sanayicisi ile esnafı ile ilçemizin ekonomik ve sosyal refahının lokomotifi olarak çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Bu görevi yerine getirirken de devraldığımız bayrağı daha yükseklere taşımanın bilinci ve sorumluluğuyla hareket etmekteyiz. Bu bağlamda odamızın ve komitelerimizin önemi bir kez daha öne çıkmaktadır. Komitelerimiz; esnafımızın ve sanayicimizin nabzını tutan birimlerimizdir. Bizler, üyelerimizin, esnafımızın ve sanayicimizin sıkıntılarını siz komite başkanlarımızdan, komite üyelerimizden öğreniyoruz. Bu vesile ile ilçemizin ve sizlerin sorunlarına sahip çıkıyoruz. Takdir edersiniz ki komitelerimizin sıkıntılarını tespit etmek, bunları her ortamda dile getirmek ve çözmek bizlerin öncelikli görevidir. Amacımızın üyelerimizin sorunlarına çözüm bulmak ve daha yaşanır bir çorlu yaratmak olduğu herkesçe bilinmelidir." ifadelerini kullandı.  Konuşmaların ardından Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin proje ve destekler hakkında KOSGEB Tekirdağ Kuzey Müdürlüğü Müdürü Özay Cebeci ise KOSGEB destekleri ve teşvikler hakkında bilgilendirmede bulundu.

 

Haber / Yakup KARATEPE