Büyükşehir koronavirüs seferberliği başlattı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın Türkiye'de bir kişide koronavirüs vakasının tespit edildiğini açıklamasının ardından Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, koronavirüs salgını ile i

GÜNDEM 11.03.2020 15:57:00 0
Büyükşehir koronavirüs seferberliği başlattı

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Meclis Salonu'nda daire başkanları ile bir araya geldi. Tüm dünyayı etkisi altına alan bu salgın hastalık ile ilgili Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak gerekli çalışmalarını zaten yaptıklarını, ancak virüsün Türkiye'de de tespit edildiğinin resmi olarak açıklanmasının ardından derhal tüm daire başkanlarıyla bir araya gelerek bir durum değerlendirmesi yapmak istediklerini belirten Albayrak “Bugün itibariyle koronavirüs ile ilgili seferberlik başlatmış durumdayız. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'nin şu dakika itibariyle en önemli gündem maddesi koronavirüs ile ilgili çalışmalardır” dedi. 

 

“ÜZERİMİZE DÜŞEN NE VARSA YAPMAYA HAZIRIZ”

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak, çalışanların ve vatandaşların virüsten korunması için dezenfekte çalışmalarından bilinçlendirme çalışmalarına kadar tüm çalışmaları yoğunlaştırdıklarını söyleyen Başkan Albayrak üzerlerine düşen ne varsa yapmaya hazır olduklarını söyledi. 

 

“ÇEŞİTLİ BROŞÜRLER HAZIRLADIK”

 

Virüs ile ilgili bilgi veren Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanı Dr. Deniz Bozdoğan da, “Bu konuda çalışmalarımızı zaten sürdürüyorduk. Öncelikle personelimizin eğitimi ile başladık. Büyükşehir belediyemize ait binaları ve toplu taşıma araçlarını dezenfekte ediyoruz. Vatandaşlarımızı koronavirüsü ile ilgili bilgilendirmek ve korunma yolları konusunda bilinçlendirmek için çeşitli broşürler hazırladık. En kısa sürede dağıtımını sağlayacağız” dedi. 

 

“BİLGİLENDİRME ÇALIŞMALARIMIZ DEVAM EDİYOR”

 

Bu konuda Sağlık Bakanlığı’nın uyarı ve önerilerini dikkate aldıklarını kaydeden Bozdoğan, “Sosyal medya aracılığı ile de bilgilendirme çalışmalarımıza devam ediyoruz” dedi. Bozdoğan, ilçe belediyeler ve tüm kamu kurum ve kuruluşları ile koronavirüs ile ilgili koordinasyon halinde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ