"Hem öğrencilerimiz hem de sanayicimiz istifade edecek"

Çerkezköy Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nün (ÇOSB) hazırladığı ve Trakya Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen ''Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanl?

GÜNDEM 11.03.2020 15:55:00 0
"Hem öğrencilerimiz hem de sanayicimiz istifade edecek"

 

 

Projenin imzaları Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin ve Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Sözdinler tarafından atıldı.

 

"NİTELİKLİ PERSONEL YETİŞTİRME GAYRETİNDEYİZ"

 

İmza töreninde konuşan Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın 2023 stratejisinde de yer alan dijital dönüşüm ve inovasyon düşüncesi temelinde firmalarımızın yüksek verimlilikle çalışması, düşük maliyet ve esnek üretim altyapısına katkı sağlaması amacıyla dijital dönüşüm ve akıllı üretim çağı için nitelikli personel yetiştirilmesi gayretindeyiz. Projeden hem öğrencilerimiz hem de sanayicimiz istifade edecek. Buradan projenin hazırlanma sürecinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi. 

 

PANELLER DÜZENLENECEK

 

Yetkililer de, proje hakkında yaptıkları açıklamada, "Proje kapsamında Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Özel ÇOSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Sanayide Dijital Dönüşüm Eğitim ve Danışmanlık Merkezinin kurulması planlanıyor. Kurulacak olan merkez ve laboratuvar içerisinde düzenlenecek eğitim ve seminerler ile sanayide dijital dönüşüm ve akıllı üretim çağı için nitelikli personel yetiştirilmesi ve ülkemizin Endüstri 4.0 sürecine yönelik çalışmalarına katkı sağlanması projenin temel amacını oluşturacak. Projenin uygulama aşamasında “Dijitalleşme ve Endüstri 4.0’a Giriş”, “Dijital İnovasyon”, “Siber Güvenlik Sistemleri” ve “Dijital Strateji ve Dijitalleşmenin Ekonomisi” gibi başlıklarda paneller düzenlenecek. Bunun yanında Nesnelerin İnterneti, Büyük Veri, Yapay Zeka, Arttırılmış Gerçeklik ve Sanal Gerçeklik, Robotik Süreç Otomasyonu, Bulut Bilişim Sistemleri, Dijital Pazarlama ve Marka Yönetimi, Cyber Fiziksel Fabrika, Eklemeli Üretim gibi alanlarda eğitim faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi hedefleniyor." dedi. 

 

Haber / Yakup KARATEPE