Edirne Meclisi, şehitlerimiz için birlik oldu 

Edirne Belediye Meclisi Mart Ayı Olağan Toplantısı öncesi Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve Belediye Meclis Üyeleri, Suriye'nin İdlib kentinde Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ait konvoya yapılan hain saldı

GÜNDEM 8.03.2020 14:29:00 0
Edirne Meclisi, şehitlerimiz için birlik oldu 

 

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan başkanlığında yapılan ve 9 maddenin görüşüldüğü meclis toplantısı öncesinde Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, belediye meclisinde üyesi bulanan tüm parti gruplarının imzaladığı ortak bir önergeyi okuyarak; belediye meclisinin onayına sundu.

 

"TÜRK ORDUSUNUN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

 

Önergede, "27 Şubat 2020 tarihinde Suriye İdlib’te Türk Silahlı Kuvvetlerine ait konvoya yapılan hain saldırıda ilk gece için açıklanan 33 kahraman evladımız şehit edilmiş, 32 evladımız yaralanmıştır. Bu acının tarifi mümkün değildir. Türk Milleti olarak hepimizi derinden etkileyen bu alçak ve menfur saldırıda şehit olan kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar, ailelerine sabırlar diliyoruz. Milletimizin başı sağ olsun. Kahraman Türk Ordusu’na yönelik gerçekleştirilen bu alçak ve menfur saldırıyı Edirne Halkı adına Edirne Belediye Meclisi çatısı altında görev yapan ve aşağıda imzası bulunan Cumhuriyet Halk Partisi, Adalet ve Kalkınma Partisi, İyi Parti, Milliyetçi Hareket Partisi’ne mensup belediye meclis üyeleri ile Belediye ve Meclis Başkanı olarak şiddet ve nefretle kınıyoruz. Edirne Belediye Meclisi olarak bize emanet edilen demokratik temsil sorumluluğunu ortak bir anlayışla yerine getireceğimizi; milli ve manevi değerlerimiz mevzubahis olduğunda ortak bir anlayış içerisinde hareket edeceğimizi kamuoyuna bildiririz. Zaferleri ve geçmişi insanlık tarihi ile başlayan, her zaman zaferle beraber uygarlık ışıklarını taşıyan; cesaretiyle dosta güven, düşmana korku salan kahraman Türk Ordusunun her zaman yanındayız” ifadelerine yer verildi.

 

"HALKIMIZIN GÖRÜŞLERİNİ SORACAĞIZ"

 

İmar ve Şehircilik Müdürlüğü mevcut hizmet binasının yetersiz kalması nedeni ile Babademirtaş Mahallesi’ndeki bir binanın kiralanmasıyla ilgili maddenin görüşülmesi öncesinde söz alan Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Edirne Belediyesi’nin ana binasının hemen arkasında İmar İşleri Müdürlüğü’müze ait bir bina var. İmar İşleri Müdürlüğü’müz, tam yapım zamanı bilinmemekle birlikte muhtemelen 1950 yıllarından beri burada faaliyet gösteriyor. Zaman zaman eklemelerde yapılmış. Tabi Türkiye’de Belediye Binası olarak projelendirilen, inşaatı halkın destekleriyle yapılan ve 120 yıldır kesintisiz belediye binası olarak faaliyet gösteren belediye binamızın yanına böyle bir bina yakışmıyor. Ancak toplu bir belediye binamız olmaması nedeniyle de birimlerimiz dağınık halde faaliyet gösteriyor. Buçuktepe Mevkiinde halihazırda inşaatı devam eden ve bu yıl içerisinde bitirmeyi planladığımız Atatürk Kültür Merkezi ve Belediye Konservatuarı binamız var. Bu binamız bu yıl içerisinde bitecek. Binamızın bitmesine yakın hem bütün parti grupları hem belediye meclisimiz hem de halkımızın görüşlerini soracağız. Orasının bir kısmının Kültür Merkezi, bir kısmının Belediye Binası olarak mı kullanılması? Tamamen Kültür Merkezi olarak mı kullanılması? şeklinde halkımızın ve siz seçilmişlerin görüşlerini soracağız. Böyle bir karar verildiğinde de tabi ki birçok birimimizin oraya taşınması gerekecek. Ama halkımız ağırlıklı olarak orasının Kültür Merkezi olmasını isterse, halkımızın isteği yönünde karar vereceğiz. Belediye birimlerimiz birçoğu bu bölgede toplanmış durumda." ifadelerini kullandı. 

 

"HİÇBİR ZAMAN MÜMKÜN DEĞİL"

 

"Belediye binasının belli hizmetlerinin de Buçuktepe’ye taşınması gerekecek." diyen Başkan Gürkan, "Teorik ve pratik olarak oraya taşınması mümkün olanlar. Bir Fen İşleri Müdürlüğü’nün oraya taşınması hiçbir zaman mümkün değil. Çünkü araç park yeri söz konusu. Su Kanal Müdürlüğü’nün belki müdürlük kısmı oraya taşınabilir. Ama onarım ekipleri yine Saraçhane’de hizmet verecek. Bu bağlamda belediye binamızın hemen arkasında şuan inşaatı bitmek üzere olarak binanı 10 yıl süreyle kiralanarak, Belediye İmar İşleri Müdürlüğü’nün oraya taşınmasını, bu arkamızda bulanan İmar İşleri Müdürlüğü binasının da kaldırılarak Tarihi Belediye Binasının özgün haline dönüştürülmesini hedefliyoruz. Bu belki de Edirne’ye ve tarihi Belediye Binasına yapacağımız en büyük hizmetlerden biri olacaktır” diye konuştu.  Madde oy birliğiyle kabul edildi.

 

Haber / Emre BOZ