Meclis, komisyon raporlarını görüştü

Kapaklı Belediye Meclisi Mart ayı olağan meclis toplantısının 2'nci oturumunu dün saat 16:00'da Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin başkanlığında yaptı. Şakir Sezgin, Halil Yıldır?

GÜNDEM 6.03.2020 19:00:00 0
Meclis, komisyon raporlarını görüştü

 

Toplantı Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesi ile başladı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı çevre dostu sokak projesi için şartlı nakdi yardımın kabul edilmesi ve bu konuda protokolü imzalamak üzere belediye başkanı Mustafa Çetin’e yetki verilmesi yönündeki komisyon raporu meclis tarafından da oy birliği ile kabul edildi. 

 

OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

 

Tekirdağ şampiyonu olan ve Türkiye Şampiyonası’nda Kapaklı’yı temsil edecek olan Kapaklı Sitespor U14 ve U16 Futbol Takımlarının sporcu, antrenör ve malzemecilerin ödüllendirilmesi ve bu konuda verilecek ödüllerin belirlenmesi için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Öğrencileri spora teşvik etmek amacıyla spor alanları yapmak için Milli Eğitim Müdürlüğü ile protokol imzalamak üzere belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından aktivite merkezi olarak kullanılmak üzere kiralanan binanın birinci katında bulunan 2 odanın bebek ve çocuk kütüphanesi olarak kullanılmak üzere Tekirdağ İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne kira sürecinde kullanım hakkı verilmesi ve ortak hizmet projesi gerçekleştirmek üzere İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile belediye arasında bebek ve çocuk kütüphanesi kurularak açılması konusunda yapılacak protokol için belediye başkanına yetki verilmesine ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu raporu da meclis tarafından oy birliği ile karara bağlandı. 

 

PARK ALANINA ‘ŞEHİT EREN BÜLBÜL’ İSMİ VERİLDİ

 

Plan ve Bütçe Komisyonu raporlarının görüşülmesinin ardından İmar Komisyonu raporlarının görüşülmesine geçildi. Bahçeağıl Mahallesi’nde Dursun Alparslan isminin verilmesi talebinin daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesi meclis tarafından oybirliği ile kabul edilirken, Eren Bülbül’ün adının ilçede yaşatılması adına Karaağaç Mahallesi Sedir Sokak ile Üçgen Sokak arasındaki park alanına ‘Şehit Eren Bülbül’ ismi verilmesi yönündeki komisyon raporu da meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. Meclis toplantısının bir sonraki gündem maddesinde Bahçelievler Mahallesi Halide Edip Adıvar Caddesi Manolya Sokak No: 11/A adresinde bulunan işyerinin içkili yerler krokisine alınması talebi komisyon tarafından reddedilirken, komisyon raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 

 

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

 

Fatih Mahallesi Karagelincik Sokak’ın adının değiştirilerek Karaağaç nüfusuna kayıtlı olan ve geçtiğimiz ay hayatını kaybeden Kıbrıs Gazisi Bahri Mutlu’nun isminin verilmesi talebi komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edilirken, Mimar Sinan Mahallesi 571 ada 8 nolu parsel ve 574 ada 5 nolu parselde imar planı değişikliği talebini görüşen komisyon, konunun daha detaylı incelenebilmesi için çalışmaların devam etmesine karar verdi. Gündem maddesiyle ilgili söz alan CHP’li meclis üyesi Halil İbrahim Erkan “Hükümetimizin 20 gün önce çıkardığı 7221 sayılı yasanın 12’nci maddesine istinaden parsel bazında düzenleme yapılamayacağından dolayı şerh düşerek red oyu kullanıyoruz” dedi. 

 

PLAN DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLDİ

 

İlgili gündem maddesinin karara bağlanmasının ardından Cumhuriyet Mahallesi 2137 ada 4 parsele ait 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği komisyon ve meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. İsmet Paşa Mahallesi 390 ada 1 nolu parselin arkasında yeni oluşan yola ‘Aylan Bebek Sokak’ isminin verilmesi talebinin oybirliği ile kabul edilmesinin ardından, Pınarça İmar Planına plan notu eklenmesi konusunun komisyon raporu doğrultusunda oy birliği ile karara bağlandı. 

 

KOMİSYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDECEK

 

İdlib’de şehit düşen Tekirdağlı Uzman Onbaşı Nihat Kara, Uzman Onbaşı Recep Bekir ve Piyade Uzman Onbaşı Birhan Er’in isminin Kapaklı’da isimli park ve sokaklara verilmesi konusunun daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verilirken, toplantının son gündem maddesinde de tarife komisyonu raporu görüşüldü. Şehit aileleri, gaziler ve gazi ailelerinin belediye bünyesindeki sosyal tesis, çay bahçesi gibi alanlardan ücretsiz bir şekilde faydalanabilmeleri konusunun daha detaylı incelenebilmesi için komisyon çalışmalarının devam etmesine karar verildi. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU