Kanser farkındalık sergisi düzenlendi 

Marmaraereğlisi Belediyesi ve Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde Dünya Kanser Günü kapsamında 'Erken Teşhis Hayat Kurtarır' temalı fotoğraf sergisi düzenlendi.

GÜNDEM 6.03.2020 18:29:00 0
Kanser farkındalık sergisi düzenlendi 

 

Marmaraereğlisi Belediye Hizmet Binası'nda düzenlenen sergi ile kanserin erken teşhis edilmesinin tedavi sürecine sağlayacağı katkı konusunda vatandaşların farkındalığını artırmak ve onları bilgilendirmek amaçlandı.

 

BROŞÜRLER DAĞITILDI

 

Sergide; kanser tedavisinde, erken teşhis sayesinde başarılı olmuş kişilerin olumlu duygularının yansıtıldığı fotoğraflar sergilendi. Kurulan stant ile de vatandaşlara, kanserin erken teşhis edilebilmesi için kişinin, kanser tarama testleri yaptırmasının önemli olduğuna dair bilgiler verilerek broşürler dağıtıldı.

 

"İNSAN SAĞLIĞI İÇİN EN BÜYÜK TEHLİKE"

 

Marmaraereğlisi Belediye Başkanı Hikmet Ata, "Dünya Kanser Günü kapsamında erken teşhisin önemini vurgulamak ve farkındalığını arttırmak amacıyla siz değerli vatandaşlarımızla bir araya geliyoruz. Dünyada kanser hastalığı insan sağlığı için en büyük tehlikedir. Erken teşhis ile bu hastalıktan kurtulmak günümüzde artık mümkün. Bu konuda İl Sağlık Müdürlüğümüzün de desteğiyle KETEM’lerde, ücretsiz tarama testleri yapılmaktadır. Belediye olarak kanserle mücadeleye bizim desteklerimiz de her zaman olacaktır. Bu konuda toplum bilincinin oluşmasına bir faydamız olmuşsa ne mutlu bize. Herkese sağlıklı bir yaşam diliyorum." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Ruşa ELMA