Sanatın Dili Sergisi, Bulgaristan'da açıldı

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi sanatçılarının tabloları, Bulgaristan'ın Filibe kentinde, "Sanatın Dili" sergisinde Bulgar sanatçı ve sanatseverlerle buluştu.

GÜNDEM 5.03.2020 13:52:00 0
Sanatın Dili Sergisi, Bulgaristan

 

“21 Şubat Dünya Anadili Günü”ne, Türk-Bulgar sanat ve dostluk sergisi düzenlendi. Türk ve Bulgar sanatçıların eserlerinin yer aldığı, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Plovdiv Müzik, Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi tarafından yapılan “Sanatın Dili” sergisi, Balaban Evi’nde açıldı. Bulgaristan’ın “ressamlar şehri” olarak bilinen Filibe kentinde düzenlenen sergiye, Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nden katılan akademisyen sanatçılar ve öğrenciler eserleriyle sanatseverlerin beğenisini kazandı.

 

21 SANATÇI ESERLERİYLE KATILDI


Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Haykır, yüksek lisans öğrencileri ve Plovdiv Müzik Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi sanatçılarının eserlerinin yer aldığı sergide, Türk-Bulgar dostluk vurgusu yapıldı. Plovdiv Müzik Dans ve Güzel Sanatlar Akademisi Öğretim Üyesi Doç. Rumen Jekov ve öğrencilerinin eserlerinin de sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergiye, 21 sanatçı eserleriyle katıldı.

 

SERGİNİN AÇILIŞINI BAŞKONSOLOS ERGANİ YAPTI
 

Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Haykır, serginin açılış törenindeki konuşmasında, 8 Türk sanatçının eserleriyle Bulgaristan’a gelerek iki ülke arasındaki kültürel ve sanatsal iş birliğini pekiştirdiğini söyledi. Türk-Bulgar dostluğuna ve iki ülke halkının kardeşliğine vurgu yapılan serginin açılışı, Başkonsolos Hüseyin Ergani tarafından yapıldı. Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO), 2000'de 21 Şubat tarihini “Dünya Anadil Günü” ilan etti. 21 Şubat, 19 yıldır dünyada dilsel farkındalık yaratmak ve çok dilliliği teşvik etmek için kutlanıyor. Sergide, eserlerini sergileyen sanatçılar; Doç. Dr. Mustafa Haykır, Doç. Dr. Rumen Jekov, Berna Sağlam, Betül Sarısu, Borislava Sotirova, Boyan Avramov, Cvetelina Angelova, Delyana Georgieva, Fahri Çağdaş, Hristina Pavlova, Iva Filkina, Ivan Ivanov, Miroslav Arabadzhiev, Osman Yuseinov, Rabianur Turhan, Savvas Kozidis, Selçuk Işık, Stanislav Valevsky, Şenol Bora, Tanyo Pavlov ve Volkan Karabağ oldu.

 

Haber / Emre BOZ