'İletişim Edebiyat' söyleşisi ile proje başladı

Süleymanpaşa Belediyesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın "Okullar Hayat Olsun" projesini Süleymanpaşa'da hayata geçirdi. Proje kapsamında ilk etkinlik Dr. Şeref Akbaba ile edebiyat söyleşileri

GÜNDEM 5.03.2020 13:44:00 0


 

Gençlerin hayal güçlerini geliştirerek zenginleştirmek, kendileri ve Süleymanpaşa ile alakalı yeni hayaller kurmalarını sağlamak, öğrencileri kültür, sanat ve edebiyat dünyasının kendini kanıtlamış önemli isimlerinin tecrübelerinden yararlandırmak amacıyla hayata geçirilen proje ile Süleymanpaşa Belediyesi bir dizi etkinlik planlaması yaptı. İlk etkinlik Dr. Şeref Akbaba ile edebiyat söyleşileri “İletişim Edebiyat” ismiyle Uluslararası Şehit Münür Alkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapıldı.

 

BAŞKAN YÜKSEL’E TEŞEKKÜR ETTİ

 

Söyleşinin açılış konuşmasını Uluslararası Şehit Münür Alkan Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Rıdvan Dinç yaptı. İlk etkinliğin Uluslararası Şehit Münür Alkan Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde yapılmasından dolayı gurur duyduğunu dile getiren Okul Müdürü Rıdvan Dinç, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel’e teşekkür etti.

 

"EDEBİYAT HER ŞEYDEN BAĞIMSIZ BİR DAL DEĞİL"

 

Yaklaşık bir buçuk saat süren söyleşide Dr. Şeref Akbaba öğrencilere kitap okumanın öneminden bahsederek okuyacakları eserlerin öğrencilerin gelişiminde ve ufuklarının açılmasında büyük etkisi olacağını vurguladı. Akbaba, söyleşi boyunca edebiyatın her şeyden bağımsız bir dal değil aksine her şey olduğunun altını çizerek tiyatrodan sinemaya kadar birçok alanı kapsadığını, hayatın her safhasında önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Söyleşinin sonunda Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel adına Dr. Şeref Akbaba’ya çiçek ve plaket takdim edildi.

 

SÜLEYMANPAŞA BELEDİYESİ’NİN ÖĞRENCİLERE YÖNELİK MART AYI KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİ

 

Yetkililer tarafında yapılan açıklama, Süleymanpaşa Belediyesi'nin öğrencilere yönelik Mart Ayı Kültür Sanat Etkinlikleri hakkında bilgi verildi. Etkinlikler şu şekilde; "5 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 5 Mart Perşembe 14.00 / Söyleşi: Yasin Dallı ile spor söyleşileri “Hayallerinin Peşinden Koş” / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 12 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 19 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 20 Mart Cuma 10.30 / Söyleşi: Dr. Bahtiyar Aslan İle Edebiyat Söyleşileri “Yaratılış Yolculuğu” / Tekirdağ Anadolu Lisesi. 21 Mart Cumartesi 13.00 – 15.00 / Müzikal Çocuk Oyunu: Alaaddin’in Sihirli Lambası / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 26 Mart Perşembe 10.00 – 12.00 / Seminer: Teknoloji ve Yapay Zeka Seminerleri / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 26 Mart Perşembe 13.00 / Liselerarası Tiyatro Oyunları Yarışması: “Şanlı Tarihini Sahneye Taşı” / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 27 Mart Cuma 16.00 / Liselerarası Tiyatro Oyunları Yarışması: “Şanlı Tarihini Sahneye Taşı / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 28 Mart Cumartesi 13.00 – 15.00 / Müzikal Çocuk Oyunu: “Nasreddin Hoca Çocukların Dünyasında” / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi. 29 Mart Pazar 13.00 – 15.00 / Müzikal Çocuk Oyunu: “Nasreddin Hoca Çocukların Dünyasında” / Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi." 

 

Haber / Buse SERİN