"Romanya, bizim için her anlamda öncelikli"

Türkiye Maarif Vakfı'nın Bükreş'te bulunan Uluslararası Maarif Okulları, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve beraberindeki Trakya Üniversitesi heyetini ağırladı. Tabakoğlu,

GÜNDEM 4.03.2020 12:50:00 0
"Romanya, bizim için her anlamda öncelikli"

 

Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti ile birlikte Uluslararası Maarif Okulları'nı ziyaret eden Rektör Tabakoğlu, Trakya Üniversitesi’nin olanakları ve sağladığı imkanlar hakkında detaylı bilgiler verdi.

 

"HİÇBİR EKSİĞİMİZ YOK"

 

Edirne’nin bir Balkan şehri olduğunu ve bu şehrin üniversitesi olarak Balkanlara ayrı bir önem verdiklerini ifade eden Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tabakoğlu, “Trakya Üniversitesi’nin 63 ülkeden 4 bin 200 uluslararası öğrencisi var ve bu öğrencilerin yaklaşık yüzde 80’i Balkan ülkelerinden. Bugün Türkiye’de en çok Balkanlı öğrenciye eğitim veren yükseköğretim kurumu olmaktan gurur duyuyoruz. Edirne ve Trakya Üniversitesi, uluslararası öğrenciler arasında yapılan memnuniyet araştırmalarında en üst sıralarda yer alıyor. Bölgenin en büyük üniversitesi olarak eğitim-öğretim, insan kaynağı ve teknolojik altyapı konusunda hiçbir eksiğimiz yok." dedi. 

 

"İLİŞKİLERİMİZİ SICAK VE GÜÇLÜ TUTUYORUZ"

 

Tabakoğlu, "Ayrıca bölge üniversiteleri ile ikili iş birliklerimiz oldukça güçlü. Balkan Üniversiteler Birliği ile bu ilişkilerimizi sıcak ve güçlü tutuyoruz. Bu doğrultuda Romanya ve Türkiye arasındaki ilişkileri daha da güçlendirmeyi ve Romanya’dan daha çok öğrenciyi Trakya Üniversitesi öğrencileri arasında görmek istiyoruz. Her dönemde olduğu gibi, Romanya bizim için her anlamda önemli ve öncelikli bir ülke. Hedefimiz, üstlendiğimiz misyonla, uluslararası öğrenci sayımızı her geçen gün daha da artırmak.” diye konuştu.

 

 

"ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLADI" 

 

Türkiye Maarif Vakfı’nın, uluslararası arenada, kısa zamanda çok nitelikli bir eğitim ortamı oluşturduğunu, vakfın çalışmalarını takdirle izlediklerini ve desteklediklerini ifade eden Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, Bükreş Uluslararası Maarif Okulları’nın da, Romanya’daki eğitimin kalitesine önemli katkılar sağladığını ifade ederek, hayata geçirdikleri çalışmalar nedeniyle Türkiye Maarif Vakfı Romanya Direktörü Alpaslan Ateş’e teşekkür etti. Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ayrıca, bölgede önemli projeleri hayata geçiren iş insanlarına da, Trakya Üniversitesi’nin sağlayabileceği teknik ve teknolojik destekler hakkında bilgiler verdi.

 

TABAKOĞLU, VELİLER İLE SOHBET ETTİ

 

Soru cevap kısmıyla tamamlanan sunumun ardından yapılan sohbette veliler Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu’na, çocuklarının Trakya Üniversitesi’nde öğrenim görmesinden duyduğu memnuniyetini dile getirdi. Öğrenciler de Trakya Üniversitesi'ni ziyaret etmek için bir organizasyon düzenlenmesini talep etti. Bükreş Uluslararası Maarif Okulları ile Trakya Üniversitesi arasında iş birliğinin geliştirilmesi konularının konuşulduğu ziyaret hediye takdimi ile son buldu.

 

Haber / Ruşa ELMA