57. Alay, temsili veda ziyaretlerine başladı 

Bu sene 10'uncusu düzenlenecek 57'nci Alay Yürüyüşü'ne Çerkezköy'den katılacak olan 57. Alay Yürüyüş Komitesi Üyeleri, temsili veda ziyaretlerine başladı. Komite Üyeleri, Çerkezkö

GÜNDEM 3.03.2020 16:41:00 0
57. Alay, temsili veda ziyaretlerine başladı 

57’nci Alay Yürüyüş Komitesi, 13 Mart Cuma günü Süleymanpaşa’dan başlayacakları Çanakkale yürüyüşleri için temsili veda ziyaretlerinde bulundu. Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret eden 57’nci Alay Yürüyüşü Komite Başkanı M. Zafer Avcılar ve Komite Üyeleri Prof. Dr. Hacı Duran, Burak Candaş, Tuğrul Selimoğlu, Salim Korkmaz, Tuncay Üstünol, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ümit Zengin ve Çerkezköy Muharip Gaziler Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Yarlıgan yürüyüş ile ilgili bilgi verdiler.

 

 

KOMİTEYE BAŞARILAR DİLEDİLER

 

57. Alay Yürüyüş Komite Başkanı Zafer Avcılar, desteklerinden dolayı Kaymakam Atilla Selami Abban, Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Belediye Başkanı Vahap Akay’a teşekkür etti. Abban, Ömercikli ve Akay'da ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirerek, 57. Alay Yürüyüş Komitesi'ne çalışmalarında başarılar diledi.

 

"BU YAPILANMA TAMAMEN SİVİL BİR İŞTİRAKTİR"
 

 Bu yıl tarihi 57. Alay Yürüyüşü’nün 10'uncusunun düzenleneceğine dikkat çeken Avcılar, "Bizler 57’nci Alayı temsilen 57 kişiyiz. Keşan‘a ulaştığımızda ise 26 ve 27’nci Alayların bize katılmasıyla 99 kişi olarak yolumuza devam edeceğiz." diye konuştu. 57’nci Alay’ın tarihi hakkında da bilgi veren Komite Başkanı M. Zafer Avcılar, "Bu yapılanma tamamen sivil bir iştiraktir. Tarihimizde böyle bir kahramanlık göstergesinin yaşatılması, bizi mutlu etmesinin yanında yürüyüşümüzü tamamlayabilmemiz açısından da teşvik edici bir güç oluyor. Bu motivasyonla günde yaklaşık 40 kilometre yol yürüyerek 18 Mart’ta şehitlerimizin huzurunda hazır bulunacağız.” şeklinde konuştu.

 

11 MART'TA YOLA ÇIKACAKLAR 

 

Avcılar, "57. Alay Yürüyüş Komitesi, 11 Mart Çarşamba günü saat 13.00’da Çerkezköy Kent Konseyi Konferans Salonu’nda Tarihçi ve Araştırmacı Hikmet Yılmaz tarafından verilecek olan  ‘Çanakkale ve Tekirdağ 57. Alay’ konulu panelin ardından saat 14.00’da Vatan Size Minnettar Anıtı önünde düzenlenecek tören ile uğurlanacak." ifadelerini kullandı. Avcılar, panel ve uğurlama törenine Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı davet etti.

 

TEŞEKKÜR ETTİLER

 

Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, 3. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Ömercikli ve Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da, nazik ziyaretleri için Komite Üyeleri'ne teşekkür etti. Komite üyelerinin, çiçek takdimi sonrasında ziyaretler sona erdi.
 

Haber / Yakup KARATEPE