TİKA ile iş birliği çalışmaları devam ediyor

Trakya Üniversitesi ile Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) arasında yakın iş birliği ve ortak proje çalışmaları devam ediyor. Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erha

GÜNDEM 3.03.2020 13:01:00 0
TİKA ile iş birliği çalışmaları devam ediyor

 

 

Dış İlişkiler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Murat Türkyılmaz, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakan Danışmanı ve Trakya Üniversitesi Dış İlişkiler Danışmanı Kamil Kolabaş’tan oluşan Trakya Üniversitesi heyeti ile birlikte TİKA Romanya Bükreş Program Koordinasyon Ofisi’nde, TİKA Bükreş Sorumlusu Yasemin Melez Biçer görüşen Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu, eğitim öğretim ve sağlık turizmi alanlarında atılabilecek adımları görüştü.

 

SAĞLANACAK DESTEKLER ANLATILDI

 

Ocak 2020’de Romanya’ya düzenlenen gezi sırasında alınan kararların uygulama çalışmaları çerçevesinde yapılan ziyarette, Trakya Üniversitesi’nin, Romanya’dan gelecek öğrencilere yönelik çalışmaları, teşviklerin artırılması, Erasmus+ ve Mevlana gibi değişim programlarının genişletilmesi ve bölgeye yönelik atılacak adımlar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu. Ziyarette ayrıca TİKA’nın bölgede Romanya bölgesinde hayata geçirdiği çalışmalara Trakya Üniversitesi’nin sağlayacağı destekler hakkında bilgiler verildi.

 

PROJELER AKTARILDI

 

Trakya Üniversitesi Hastanesi ve Edirne İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı hastanelerin sağlık turizmi konusunda sağlayacağı imkanlar ve tedavi olanakları hakkında bilgilerin de verildiği toplantıda, başkent Bükreş ve Türk nüfusun yoğun yaşadığı Köstence bölgelerinde yapılacak ortak çalışmalara dair görüş ve projeler aktarıldı.

 

Haber / Menşure KARDEŞ