Göçmenler Edirne'ye akın etti

Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen mültecileri durdurmama kararı alması üzerine Türkiye'nin dört bir yanındaki mülteciler önceki gece sınır kapılarına ve kaçak geçiş noktalarına akın etti.

GÜNDEM 28.02.2020 18:13:00 0
Göçmenler Edirne

 

 

Türkiye'nin sınır kapılarını açtığı söylentileri üzerine, Türkiye’de birçok farklı ülkeden gelen göçmenler İstanbul'da 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na akın etti.. Edirne otobüslerine sabah erken saatlerde binen bir çok göçmen sınıra gitmek üzere yola çıktı. Cezayirli olan Ahmet ve Al Abbah, Yunanistan’a gideceklerini belirtti. Al Abbah gideceği yönü ise, “Edirne, Yunanistan, Makedonya, Almanya” diye sıraladı. Bir başka göçmen ise Edirne’den Avrupa’ya gideceğini söyledi. Mültecilerin 'bayram kutlamasında gibi' yorumunda bulunarak kararı alan Türkiye'ye teşekkür etmesi ve bir hayli mutlu görünmesi de dikkatlerden kaçmadı.

 

YUNANİSTAN SINIRI OTOBÜSLE KAPATTI

 

Kapıkule Sınır Kapısı'na giden bir grup göçmen, yaşanan yoğunluk üzerine Yunanistan'a gitmek amacıyla Pazarkule Sınır Kapısı'na gitti. Tarlaları yürüyerek geçen kaçak göçmenlerden yaklaşık 100 kişi, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan çıkış yaparak, Yunanistan'ın Kastanies Sınır Kapısı'na yaya olarak gitti. Ancak Yunan askerleri, tampon bölgeyi otobüs çekerek, göçmenlerin ülkelerine geçişine izin vermedi. Yunan askerleri tampon bölgeyi otobüs çekerek kapatırken, göçmenlere ülkeye giremeyeceklerini söyleyerek, Türkiye'ye geri dönmeye ikna etmeye çalışıyor. 

YUNAN ASKERLERİ, SES BOMBASI KULLANDI 

Yunan askerlerinin zaman zaman göçmenleri korkutmak için ses bombaları kullandığı da duyuldu. Yunanistan'a alınmayan göçmenler ise çantalarını yerlere bırakarak, tampon bölgede bekleyişlerini sürdürüyor. Göçmenlerin beklemesi üzerine Yunanistan, Pazarkule Sınır Kapısı'ndan ülkeye giriş ve çıkışları durdurdu. Yunan askerleri, güvenlik gerekçesiyle yaya ve araçlarla gelenlerin ülkeye sokulmayacağını duyurdu. Pazarkule Sınır Kapısı önünde de Yunanistan'a geçmek isteyen bir grup göçmen bekleyişlerini sürdürüyor. 

 

Haber / Yakup KARATEPE