Atık toplayıcıları ve iş yeri sahipleri denetleniyor

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı ekipler vatandaşların sağlığını ve güvenliğini tehlikeye atan atık toplayıcılarına ve iş yeri sahiplerine denetimlerini sürdürere

GÜNDEM 28.02.2020 17:22:00 0
Atık toplayıcıları ve iş yeri sahipleri denetleniyor

 

Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler şehir genelinde araç trafiğini tehlikeye düşüren ve vatandaşları rahatsız eden kağıt ve ambalaj atık toplayıcılarına karşı denetimlerini sürdürüyor. Denetimler kapsamında vatandaşların kaldırımlarda yürümesine engel olan ve trafik akışındaki güvenliği tehdit eden ‘çekçekçi’ olarak tabir edilen atık toplayıcılarının araçlarına el koyularak faaliyetleri sonlandırılıyor. 

 

"GEREKLİ CEZAİ İŞLEM UYGULANDI"

 

Çorlu Belediyesi'nden yapılan açıklamada, "Atık toplayıcılarının yanı sıra Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı personeller tarafından kentimizde faaliyet gösteren ve döner satışı yapan işletmeler denetleniyor. Zabıta ekipleri iş yeri açma ve çalıştırma ruhsatlarına dair yönetmelik kapsamında İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı Denetimi, 6502 sayılı tüketicinin korunması hakkında kanun gereği Fiyat Tarifesi Denetimi ve Çorlu Belediye Başkanlığı Zabıta Müdürlüğü belediye emir ve yasaklarına dair yönetmelik kapsamında Tartı Aletleri Denetimi gerçekleştirdi. Zabıta personeli iş yerlerinde dönerlerin tartılarak satılıp satılmadığı ve tarifelerdeki birim fiyatlarına uyulup uyulmadığı hususunda kontroller yaptı. İş yeri açma ve çalışma ruhsatı olmayan, fiyat tarifesi ve elektronik terazisi bulunmayan iş yerleri hakkında personeller tarafından gerekli cezai işlem uygulandı. Çorlu Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri öncelikle vatandaşların güvenliğini, sağlıklı gıda tüketimini, huzurlu bir ortamda yaşamasını sağlamak amacıyla hizmet vermeye devam ediyor." ifadelerine yer verildi. 

 

Haber / Yener AKBABA