Kırklareli TSO'da COSME ELIIT Hibe Programı anlatıldı

Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası'nda (KTSO) "COSME ELIIT Hibe Programı Teklif Çağrısı Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

GÜNDEM 28.02.2020 15:53:00 0
Kırklareli TSO

 

Önceki gün saat 14.30’da Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası Toplantı Salonu'nda düzenlenen toplantıya; Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Soner Ilık, Kırklareli Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü Muzaffer Akgül ile Tekstil, Giyim, Deri ve Ayakkabı Sektörü’nde faaliyet gösteren firmaların sahipleri katıldı. KOSGEB Kırklareli İl Müdürlüğü KOBİ Uzmanı Tuba Yaşar tarafından yapılan sunumda “COSME ELIIT Hibe Programı Teklif Çağrısı” ile ilgili bilgi verildi.

 

"EKONOMİK DESTEK VERİLECEK" 

 

Yaşar, “Teklif çağrısının amacı, Tekstil, Giyim, Deri ve Ayakkabı Sektörü’nde faaliyet gösteren KOBİ’ler ile Yenilikçi ve Yeni Teknoloji Sağlayıcıları arasında ortaklık oluşturmaktır. Bu ortaklık ile birlikte ortaklıkların verimliliklerin arttırılması, kaynakların etkin bir şekilde kullanılması, yüksek katma değerli ürün ve hizmet yaratmalarının desteklenmesi hedeflenmektedir. Bu hedefle ortaklıklara, yeni ürün veya prototip geliştirmeleri için 70.000 avro doğrudan ekonomik destek verilecek ve bunun yanı sıra teknoloji konularında Danışmanlık Hizmeti, Networking (ağ oluşturma) faaliyetleri, fikri mülkiyet hakları alanlarındaki çalışmaları da teşvik edilecektir." ifadelerini kullandı. 

 

SON BAŞVURU TARİHİ 17 MART

 

Yaşar, "Teklif çağrısından yararlanılabilmesi KOBİ ve teknoloji sahibi/sağlayıcılar arasında kurulacak ortaklıklarla mümkün olabilmektedir. Birden fazla çağrıya çıkılacak olup, toplamda 25 ortaklık desteklenecektir. Proje başvuruları için son tarih 17 Mart. Proje başvuruları doğrudan “ELIIT EMS platform’’ üzerinden yapılacaktır. Daha fazla bilgi için https://ec.europa.eu/growth/tools-databates/elitt linki incelenebilir.” dedi. 

 

Haber / Yener AKBABA