Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde toplu açılış

Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde konferans salonu, atölyeler, sınıflar ve Z kütüphane için düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdü

GÜNDEM 26.02.2020 14:14:00 0
Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Karaağaç’ta eğitim öğretim veren Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan 150 kişilik konferans salonu, 2 adet gıda teknolojisi atölyesi, 2 adet kimya teknoloji atölyesi, 2 adet tasarım teknoloji sınıfı, 2 adet moda tasarım atölyesi sınıfı, 1 adet matematik atölyesi sınıfı ve 1 adet zenginleştirilmiş kütüphane için dün saat 14:00’da toplu açılış töreni düzenlendi.

 

“EĞİTİM ÖĞRETİMİN KALİTESİNİ ARTIRMAYA UĞRAŞTIK”

 

Okulun konferans salonunda düzenlenen tören Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Açılışta konuşan Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Furkan Bayındır, “Okulumuz 2017-2018 eğitim öğretim yılında faaliyete başladı. Okulumuzda 30 tane öğretmenimiz, 17 tane atölyemiz, 14 tane sınıfımız mevcut. 280 tane de güzide öğrencimiz var” dedi. Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne 2019 yılı Ekim ayında atandığını belirten Bayındır “Ekim ayından bu zamana kadar okulumuzda yaptığımız yeniliklerde İlçe Milli Eğitim Müdürümüzün, İlçe Kaymakamımızın, Belediye Başkanımızın büyük katkıları oldu. Okulumuzu elimizden geldiğince bir çıta yukarıya yükselterek eğitim öğretimin kalitesini artırmaya uğraştık” dedi.  

 

“ÇOK İYİ MESAFELER KAT ETTİK”

 

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz da “Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz Karaağaç Mahallemizde bulunan güzide okullarımızdan bir tanesi. Henüz 3 yıldır eğitim öğretim faaliyetlerini yürütüyor. Ancak yeni okul müdürünün atanması ile birlikte Ekim 2019 tarihi itibariyle okulumuzda bir takım çalışmalara başladık. Bu çalışmalarda çok iyi mesafeler kat ettik” dedi.

 

 

“ÜRETİMİN İÇİNDE OLAN BİR OKUL OLACAK”

 

Şehit Kadir Dadaş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 9, 10 ve 11’inci sınıfların eğitim gördüğünü belirten Danışmaz “12’nci sınıflar yok. İlk mezunlarını seneye verecek. Dolayısıyla 12’nci sınıflar olduğunda okulumuzda döner sermaye açacağız. Döner sermaye açtığımızda da kimya teknoloji alanımız artık okullarımızın, kamu kurum ve kuruluşlarımızın, belki de belediyemizin temizlik malzemesi ihtiyacını bu okul karşılayacak. Moda tasarım bölümümüz ise seneye döner sermayenin içerisinde yer alacak. Bez çanta üreteceğiz. Belki de büyük market zincirlerinin bez çantalarını bu okul üretecek. Üretimin içinde olan bir okul olacak. En büyük temennimiz, arzumuz bu. Bölgemizde bulunan OSB ile entegrasyonu sağlayıp buradan mezun olan öğrencilerimizin bu fabrikalarda istihdam edilmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

 

 

“BU OKULDA ZİL YOK”

 

Okulda 150 kişilik konferans salonu, Z kütüphane, 8 tane atölye, matematik sınıfının açılışını yapacaklarını söyleyen Danışmaz “Öğrencilerimiz büyük bir neşe ve heyecan içerisinde çalıştılar. Kendilerine ait bölümlerin sokaklarını yaptılar. Harika bir okul. Önemli bir detay daha var. Bu okulda zil yok. Öğrenciler zamanında derse giriyor, zamanında dersten çıkıyor. Bunu bir meslek lisesinde sağlamak oldukça zor. Ancak biz bunu başardık. Ben okul müdürümüze, müdür yardımcılarımıza ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Öğrencilerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“İŞLEMEYE HAZIR BİR HAM MADDEMİZ VAR”

 

Açılışta konuşan Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de “Ben yaklaşık 2-3 ay önce bu salonda öğrencilerimizle bir araya geldim. Rol model amacıyla kendi hayatımı, yaşadıklarımı onlarla paylaştım. Çok sıcak bir ortamda, çok ilgili bir atmosferde arkadaşlarımızla beraber burada hemhal olduk. Ardından öğrencilerimiz daha kalabalık bir katılımla belediyede bizi ziyaret ettiler. Meclis salonumuzda bir kez daha onlarla birlikte olduk” dedi. Kapaklı’nın çok değişik bir yer olduğunu söyleyen Çetin “Kapaklı’da sorunlar, sıkıntılar çok. Ama bu sıkıntıların içinde de bir mücadele ruhu var. Tekirdağ’ın özelinde ilçemizde işlemeye hazır bir ham maddemiz var. Bunu doğru işleyebilmemiz gerekiyor. Bu konuda İlçe Milli Eğitimimiz ciddi farklar ortaya koyuyor, sadece okul amaçlı, eğitim amaçlı değil, sosyal ve kültürel amaçlı üretime yönelik de bir anlayışı ortaya koyarak öğrencilerimizi geleceğe daha iyi hazırlıyoruz. Bu bağlamda biz de yerel yönetimler olarak her zaman eğitime önem verdik. Ama sadece okul değil, sadece üniversite hedefi koymuyoruz gençlerimize. Onları sosyal hayatın içinde, sportif faaliyetlere, kültürel faaliyetlere, bütün etkinliklere de katmaya gayret ediyoruz” dedi.

 

 

24 DERSLİKLİ OKUL MÜJDESİ

 

Çetin “Geçen yıl düzenlediğimiz kitap fuarımız muazzamdı. İnşallah bu yıl daha iyisini yapacağız. Satranç turnuvaları ses getirdi, hep beraber daha iyisini yapacağız. Masa tenislerimiz geldi. Okullarımıza teslim ediyoruz. Satranç masalarımızı teslim ettik. Yaklaşık 4 tane halı sahayı da okul bahçelerine yapıp teslim edeceğiz” dedi. Karaağaç’ta bir okulun bahçesine de kapalı spor salonu yapma planlarının olduğunu söyleyen Başkan Çetin “Bunu da inşallah Karaağaç’ımıza kazandıracağız” dedi. ÇOSB’deki bir iş adamının Kapaklı’ya yapacağı 24 derslikli okulun da müjdesini veren Çetin “Okulla ilgili talebimizi ilettik. Kendisi 24 derslikli bir okulu yapma sözü verdi” diye konuştu.

 

“DEĞERLER EĞİTİMİNİ VERMEMİZ GEREKİYOR”

 

Kapaklı büyürken ihtiyaçlarının da büyüdüğünü söyleyen Çetin “Özellikle genç bir ilçe olmamız sebebiyle gençlerimize daha fazla önem vermek yerel yönetimler olarak eğitim öğretimin ötesinde işler yapmamız gerekiyor. Gençlerimize sevgiyi, saygıyı, memleket sevgisini, vatan sevgisini, bayrak aşkını, insan sevgisini değerler eğitimini vermemiz gerekiyor. Tüm öğrencilere kapım her zaman açık. Birlikte daha güzel bir Kapaklı için, Kapaklı’yı temsil edecek öğrencilerimizi daha yukarılarda, üniversitelerde, milli takımlarda, sanatsal faaliyetlerde, her yerde görmek istiyoruz. Daha iyi eğitim almaları için bu tarz mekanları onlara kazandırmaya devam edeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından 150 kişilik konferans salonu, 2 adet gıda teknolojisi atölyesi, 2 adet kimya teknoloji atölyesi, 2 adet tasarım teknoloji sınıfı, 2 adet moda tasarım atölyesi sınıfı, 1 adet matematik atölyesi sınıfı ve 1 adet zenginleştirilmiş kütüphanenin açılışı yapıldı.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Açılış törenlerine Kapaklı Kaymakamı Bülent Hamitoğlu, Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin, Emniyet Müdürü Cemal Bahadır Murat, siyasi parti ilçe başkanları, İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Çisem Uslu, Kapaklı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Ferya Arslan Çolak, belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU