Babasını öldüren genç tutuklandı 

Şarköy'de, annesine şiddet uyguladığı gerekçesiyle tartıştığı babası İbrahim Halil S.'yi (54), bıçaklayarak öldüren A.S. (17), çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. A.S. savcılÄ

GÜNDEM 26.02.2020 15:21:00 0
Babasını öldüren genç tutuklandı 

 

Olay, Pazar akşamı İstiklal Mahallesi Dürüst Sokak'taki evde meydana geldi. Daha önce eşine şiddet uyguladığı gerekçesiyle hakkında 17 kez polise şikayet bulunulan, karayollarından emekli olan İbrahim Halil S., yine eşi M.S.'ye şiddet uyguladı. Bu sırada evde olan A.S., babası İbrahim Halil S.'ye tepki gösterince ikili arasında tartışma çıktı. Tartışmanın büyüyerek kavgaya dönüşmesi üzerine A.S., üzerindeki bıçağı, babasının göğsüne art arda sapladı. İbrahim Halil S., olay yerinde yaşamını yitirdi. İhbar üzerine gelen polis ekipleri tarafından gözaltına alınan A.S., cinayette kullandığı bıçağı liman mevkisindeki bir konteynere attığını söyledi. Bıçak konteynerde bulunurken A.S.'nin polisteki ifadesinde, babasının annesi M.S.'ye sürekli şiddet uyguladığını anlatarak, "Yine şiddet uygulayıp, hakaretler edince bir anda sinirlerime hakim olamadım" dediği öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından A.S., adliyeye sevk edildi. 

 

"BİZE BİR YIL GİBİ GELİYORDU"

 

A.S., savcılıkta verdiği ifadesinde, sürekli alkol alan babası İbrahim Halil S.'nin kendisine, annesine ve ablasına şiddet uygulayıp küfürler ettiğini anlattı. A.S., "Babam geçmişte de sürekli anneme, ablama ve bana sövme, darp, tehdit gibi şeylerde bulunmuştu. Biz bu konularda şikayetçi olduk ancak ağabeyi ve akrabaları, 'kendi aramızda hallederiz' diye şikayetleri geri çektikleri oldu. Sürekli olarak babam bana, anneme, ablama şiddet uygulamaya devam etti, sürekli alkol kullanır. Bir hafta yoğun şekilde alkol kullanır o hafta bize bir yıl gibi geliyordu. En son annem işten geldiğinde babam, anneme ağır küfürler etmiş. Annem de beni arayarak eve gelmeyi isteyince bende halamın oğlu ile birlikte geldim. Babam halamın oğluna sataşıp, üzerine yürüdü. Ben de 'çocuğa karışma' deyince bana, anneme, ablama küfretti. Elini yüzüme atarak yüzümü çizdi. Ben de kendisini odaya doğru ittim, halamın oğlu da kapıyı kapattı. Babam daha sonra 'kapıyı açın konuşacağım' deyince halamın oğlu kapıyı açtığında elinde demir sopa ile bana hamle yapınca geri çekildim. O anneme küfürler etmeyi sürdürdü." ifadelerini kullandı. 

 

"ÇOK PİŞMANIM"

 

Yaşanan tartışmanın ardından evden çıktığını söyleyen A.S., bir süre alkol aldıktan sonra gece eve döndüğünü ifade ederek, "Eve geldiğimde yine tartışma çıktı. Babam bana ağır küfürler etti. Ben de bana, anneme, ablama küfürler ediyorsun dediğimde küfredip, 'seni öldüreceğim' dedi. Aramızda itişmeler yaşanırken üzerimde bulunan bıçağı göğsüne batırdım. Yeni küfredince kaç sefer sapladığımı hatırlamıyorum. Çok pişmanım" dedi. İfadesinin alınmasının ardından mahkemeye çıkarılan A.S., tutuklandı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ