'Asker Destek Paketi' projesi hayata geçirildi

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu'nun vizyon projeleri arasında yer alan, askere giden her gence "Asker Destek Paketi" verilmesini içeren proje hayata geçirildi. 

GÜNDEM 26.02.2020 13:17:00 0

 

Keşan Kaymakamlığı, Keşan 4. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı, Askerlik Şubesi Başkanlığı'nın destek verdiği projeyle ilgili olarak askere gidecek gençlerle öğle yemeğinde bir araya gelindi. Yemeğe Keşan Kaymakamı Nuri Özder, Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, Keşan Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Sesli, Keşan İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Barış Ulucanlı, Askerlik Şubesi Başkanlığı’ndan Kıdemli Başçavuş Özgür Çevik, Keşan Belediye Başkan Yardımcıları; Yakup Balcı, Nuran Uslu, Mustafa Altay, Mücahit Erdoğan, belediye meclisi üyeleri ve askere gidecek gençler katıldı.

 

"ASKERLİK HERKESİN HAYATINDA BİR DÖNÜM NOKTASI"

 

Yemekte protokol tarafından, birliğine teslim olmaya hazırlanan gençlere Türk Bayrağı ve kişisel bakım ürünlerinden oluşan asker destek paketi hediye edildi. Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, “Vatani görevleri için askere gidecek evlatlarımızın coşkusunu ve sevgisini paylaşmayı vazife kabul ediyoruz. Bu anlamda; şubat ve mart olmak üzere iki dönemde askere gidecek gençlerimizi uğurluyoruz. Vatan evladı gençlerimiz ile bir araya gelerek bir moral yemeği organize ettik. Askerlik herkesin hayatında bir dönüm noktasıdır." ifadelerini kullandı. 

 

"NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE"

 

"Vatani görevi tamamladıktan sonra hayatımızın rengi, gidişi ve akışı değişiyor." diyen Başkan Helvacıoğlu, "Askerde, hayatınız boyunca anlatacağınız hikayelere sahip olmaya başlıyorsunuz. Daha da önemlisi, hayatınızın dönüm noktasını başlatıyorsunuz. Bundan sonra hayatınızın akışı askerlik öncesi, askerlik sonrası diye anılmaya başlanıyor. Bu genç kardeşlerimiz de vatani görevlerine giderken yalnız değiller. Devletimiz, milletimiz, aileleri ve belediyemiz onların yanında ve arkasında. Allah’ın izniyle vatan için gidecek ve sağ salim de geri dönecekler. Biz de bugün birbirinden değerli bu vatan evlatlarımıza içinde kişisel malzemelerin bulunduğu asker çantamızı hediye ediyoruz. Evlatlarımıza hayırlı tezkereler diliyoruz. Ne Mutlu Türk’üm diyene." şeklinde konuştu. 

 

"ŞAN VE ŞEREFLE DOLU BİR KURUMDUR"

 

Başkan Helvacıoğlu’nun ardından Askerlik Şubesi Başkanlığı’ndan Kıdemli Başçavuş Özgür Çevik konuşma yaptı. Çevik, "Türk Silahlı Kuvveleri, mazisi şan ve şerefle dolu bir kurumdur. Türk Milletinin gözbebeği bir kurumda birer nefer olacaksınız. Askerlik çok önemli ve kutsal bir görevdir. Devletimize ve milletimize layığıyla hizmet edeceğinize olan inancım tamdır. Hepinize hayırlı görevler diliyorum.” şeklinde konuştu. Keşan Kaymakamı Nuri Özder de, askerliğin insan hayatı için çok önemli bir vazife olduğunun altını çizerek, "Tüm kurumlarımızla işbirliği içinde askere gidecek gençlerimizle bir araya geldik. Belediye Başkanımız da sağ olsun gerekli desteği verdi. Sizlere moral desteği vermek için buradayız. Tüm gençlerimize vatani hizmetlerinde başarılar, hayırlı tezkereler diliyorum.” dedi. Askere gidecek getirecek gençler adına konuşan Hasan Molla da, askerlik görevini yerine getirecek olmanın heyecanı, mutluluğu ve gururunu yaşadığını belirterek organizasyonda emeği geçen tüm kurumlara asker arkadaşları adına teşekkür etti. Konuşmaların ardından hatıra fotoğrafı çektirildi.

 

Haber / Buse SERİN