KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı anlatıldı

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası'nda KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı Bilgilendirme Semineri düzenlendi. Dün 10.30-12.00 saatleri arasında Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu'nda düzenlenen

GÜNDEM 26.02.2020 11:36:00 0
KOSGEB Yurt Dışı Pazar Destek Programı anlatıldı

 

KOSGEB Tekirdağ Güney Müdürü Esin Sayın, ilk olarak Yurt Dışı Pazar Destek Programı'nın vizyonu ve yol haritasından bahsetti. Daha sonra, programdan kimlerin yararlanabileceğini anlatan Sayın, "Programdan KOSGEB Veri Tabanında kayıtlı, aktif durumda, Türk Ticaret Kanunu'nda tanımlı gerçek ve tüzel kişi statüsünde ve KOBİ Bilgi Beyannamesi güncel olan KOBİ'ler faydalanabilir. Son mali yılda bilanço esasına göre defter tutmuş ve son mali yıl verileri onaylı, başvuru tarihi itibari ile Yurt İçi Marka Tescil Belgesi'ne sahip, proje bütçesi son mali yıl net satış hasılatını aşmamış, son mali yılda ihracat yapmış işletmeler bu programdan yararlanabilir." ifadelerini kullandı. 

 

"AMACI KOBİ'LERİN YURT DIŞI PAZAR PAYLARINI ARTTIRMAK"

 

Programın amacını da anlatan Esin Sayın, "KOBİ'lerin yurt dışı pazarlara açılabilme beceri ve kabiliyetlerini geliştirmek, KOBİ'lerin yurt dışı pazar paylarını arttırmak, KOBİ'leri uluslararası rekabetin aktörleri haline getirmek ve E-Ticaret yapan KOBİ sayısını attırmak programın amaçları arasındadır." dedi.  Sayın, "Yurt Dışı Pazar Destek Programı kapsamında en az 8 ay, en fazla 24 ay olacak şekilde hazırlanan ve değerlendirme sonucunda uygun bulunan proje başvuruları için yüzde 70 geri ödemesiz, yüzde 30 geri ödemeli olmak üzere toplam 300 bin TL destek verilebilecektir." şeklinde konuştu. 

 

"EN AZ İKİ GİDER GRUBUNDAN OLUŞMALI"

 

Program kapsamında bir işletmenin bu destekten sadece 1 kez faydalanabileceğini kaydeden Esin Sayın, "Proje başvurusunun KOSGEB birimi tarafından ön değerlendirilmesi yapılarak değerlendirilmek üzere kurula sunulur. Proje, faaliyetlere uygun olarak en az iki gider grubundan oluşmalı." ifadelerini kullandı. Desteklenecek proje giderlerinin üst limitinden de bahseden Sayın, "Personel gideri için üst limit 90 bin TL, Yazılım ve Donanım giderleri için üst limit 100 bin TL, Tanıtım giderleri için üst limit 100 bin TL ve Yurt dışı fuar ve seyahat giderleri için üst limit 150 bin TL'dir." ifadelerine yer verdi. 

 

Haber / Buse SERİN