Senfonik Destan Çorlulularla buluştu

"19'dan Çok Önce, 23'ten Sonsuza" Senfonik Destan, Çorlu'da vatandaşlarla buluştu. Süleymanpaşa, Çerkezköy ve Kapaklı'nın ardından önceki akşam da Çorlu 15 Temmuz Kültür Merke

GÜNDEM 26.02.2020 11:06:00 0
Senfonik Destan Çorlulularla buluştu

 

Konser öncesi konuşma yapan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Atatürk ilke ve devrimleri ile Cumhuriyet değerlerine bağlılığımızın bir ifadesi olarak "1919'dan Çok Önce, 1923'ten Sonsuza Senfonik Destan" konserlerini Çorlu’da sürdürdüklerini ifade etti. 

 

KÜLTÜR SANAT ETKİNLİKLERİNİN ÖNEMLİ ADRESLERİNDEN BİRİ

 

Tekirdağ’ın her geçen gün büyüdüğünü ve geliştiğini söyleyen Albayrak, Tekirdağ’ın artık kültür-sanat etkinliklerinin önemli adreslerinden biri olduğunu söyledi. 

 

DÖNEM ŞARKILARI DA SESLENDİRİLDİ

 

Özgün müziklerini şef Musa Göçmen'in bestelediği, metnini Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve müzisyen Boğaçhan Sözmen'in kaleme aldığı eserde, Cumhuriyet fikrinin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün zihninde 1919'dan çok önce oluştuğu ve 1923'ten sonsuza kadar uzanacağı, destansı dille ve dönemin şahitlerinin anılarından yola çıkılarak anlatıldı. Şef Göçmen'in yönettiği senfonik orkestra konserinde ayrıca dönem şarkıları da seslendirildi. Etkinliğe Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Tekirdağ Baro Başkanı Av. Sedat Tekneci, siyasi parti temsilcileri, STK'lar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

“HEPİMİZİ BÜYÜLEDİ

 

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt da “Ulu Önderimiz Atatürk’ü Senfonik Destan ile andık. Değerli sanatçılar Boğaçhan Sözmen’in anlatımı, Musa Göçmen’in müzikleriyle sahneye konan “19’dan Çok Önce, 23’ten Sonsuza - Senfonik Destan” konseri hepimizi büyüledi. Atatürk’e ve O’nun kurduğu Cumhuriyet’e farklı bir pencereden bakmamızı sağlayan sanatçılarımıza ve katkılarından dolayı Tekirdağ Büyükşehir Belediyemize Çorlu halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. 

 

Haber / Menşure KARDEŞ