Saraylı tekvandocular Avrupa yolcusu

Avrupa Taekwondo Birliği (WTE) tarafından İsveç'in Helsingborg kentinde düzenlenen Taekwondo 5. WT Avrupa Başkanlık Kupası'nın üçüncü gününde, bayanlar 59 kiloda Işıl Zafer 2'nci, erkekler 7

SPOR 24.02.2020 09:11:00 0
Saraylı tekvandocular Avrupa yolcusu

 

Saray Flipper Spor Kulübü Antrenörü Oğuzhan Tokgöz, sporcuların başarısıyla gurur duyduklarını belirterek, "Taekwondo sporuna Saray’da başladığımda, hedefim, öğrencilerimle, velileriyle aile olabilmek, hiçbir mazeretin arkasına sığınmadan başarıyı kovalamaktı. Bir sporcum 10 kere art arda yenilirse, 11'inci hakta yenmek için çalıştım. Bir sporcum, bugün bölgesel anlamda şampiyon olmuşsa, bir sonrakinde ulusal anlamda, daha da sonrasında uluslararası anlamda başarıyı hedefliyorum." dedi.  

 

"SPORDA EGO SAVAŞI OLMAZ"

 

"Hedeflerime, sporcu ve velilerimle, aile olmayı başardığım için ulaşabiliyorum.  Bize tecrübesini aktarmak isteyenin, hiç çekinmeden ayağına gideriz." diyen Tokgöz, "Bizim tecrübemizden faydalanmak isteyene ise, kapılarımız ardına kadar açıktır. Çünkü önemli olan, birçok sporcu yetişmesi, ilçemizin adının başarılı tekvandocularla duyurulmasıdır.  Sporda, ego savaşı, en büyük benim, benden iyisi yok savaşı olmaz; Bu anlayışlar içerisinde olan hiç kimse, sporda başarıya ulaşamaz. Buradan tüm yetkililere sesleniyorum: İlçemize, hatta ülkemize, Taekwondo alanında, olimpiyat hariç, her türlü başarıyı kazandırdık ve kazandırmaya da devam ediyoruz." dedi.  

 

"NE ŞARTLARDA BAŞARIYI KOVALADIĞIMIZA ŞAHİT OLUN"

 

"Canını dişine takarak başarıya ulaşan, her türlü maddi ve manevi zorluklara göğüs gererek başarıya ulaşmaya çalışan biz antrenörler ve sporculara gereken önem ve ehemmiyeti gösterin." diyen Tokgöz, "Lütfen, kulüplerimize gelerek, çalışma şartlarımızı, ne şartlarda başarıyı kovaladığımıza şahit olun.  Her zaman söylüyorum, gene söyleyeceğim. Trakya’dan bir futbol kulübü, 100 yılda bir federasyon kupasında çeyrek finale çıktı diye, övgüler düzmeyen kalmadı, sponsorluk yarışına girenler oldu, tüm resmi kamu protokolü maçlara gitti. Biz, Dünya Şampiyonluğu, Avrupa Şampiyonluğu tattırdık. Futbola gösterilen ilgi ve alakanın kat be kat daha fazlasını hak ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

 

Haber / Yener AKBABA