"Birileri Tekirdağ'ı kendilerine göre dizayn etmeye kalkmasın" 

CHP Tekirdağ 37. Olağan Genel Kurulu'nda konuşan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, "Birileri bütün Tekirdağ'ı kendilerine göre dizayn etmeye kalkmasın. Dizaynın sahibi 600 tane il kongre

GÜNDEM 23.02.2020 18:01:00 0

 

Tekirdağ 37. Olağan İl Kongresi Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda yapıldı. Mevcut Başkan Mehmet Ali Işıkgör’ün aday olmadığı kongreye tek aday ile gidildi. Kongrenin divan başkanlığını CHP İdari ve Mali İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan Kuşoğlu, Tekirdağ’da bulunmaktan duyduğu mutluluğu dile getirirken, kongrenin divan başkanlığını yürütmekten de onur duyduğunu söyledi. Bu dönemki kongrelerin daha farklı olduğunu söyleyen Kuşoğlu “Bu dönemki kongrelerde umudumuz var. 2019 Mahalli İdareler Seçimlerinde önemli ölçüde başarılı olduk. Umut doğdu” dedi. 

 

 “BIÇAK MİLLETİMİZİN KEMİĞİNİ DELİYOR”

 

Partide daha önce görev yapan eski il başkanlarına plaket takdim edilmesinin ardından genel kurul CHP Parti Sözcüsü ve Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak’ın konuşması ile devam etti. Öztrak “Geçtiğimiz yıl Mart'ın sonu bahar dedik ve oldu. Şimdi de 37'nci kurultayımız baharı yaz edecek, CHP'ye iktidarın önünü açacaktır. Geçen yıl hem 31 Mart seçimlerinde hem de hukuksuz bir şekilde tekrar ettirilen 23 Haziran İstanbul seçimlerinden Millet İttifakı olarak büyük zaferler kazandık. Yönetimimizdeki büyükşehir sayısını 6’dan 11’e çıkardık. Ülkemizdeki her 100 vatandaştan 46’sına bizim yönettiğimiz belediyeler hizmet veriyor. 2014’te Türkiye’de toplanan her 100 liralık vergiden 14 lirası bizim yönetimimizdeki belediyelerden toplanırken şimdi 74 lirası toplanıyor. Bu elbette büyük bir başarıdır” dedi. Milletin artık ülkeyi yönetenlerden umudunu kestiğini söyleyen Öztrak “Milletimiz dertlerine derman, kendisine sığınacak yer arıyor.  Milletin dertlerine derman olacak sinesinde huzur bulunacak adres Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Hepimiz iktidar olma ciddiyeti ve sorumluluğuyla hareket edeceğiz. Bıçak milletimizin kemiğini deliyor. Bir yanda yaşanan ekonomik buhran diğer yanda Suriye'de büyüyen ateş çemberi milletimizi bunalttıkça bunaltıyor” dedi. 

 

“İKTİDAR ÇİFTÇİYE 175 MİLYAR LİRA BORÇLU”

 

Türkiye’nin geçen yıl soya ithalatı için 988 milyon dolar ödediğini ve Brezilya ile Ukrayna çiftçisini sevindirdiğini söyleyen Öztrak “Mısır ithalatı için 703 milyon dolar ödedik, Romanya, Rusya çiftçisini sevindirdik. Bir de samanı ithal edip ondan sonrada bilgiçlik taslıyorlar. Çiftçime primini düzgün ver, mazot, gübre desteğini düzgün yap bu memleketin toprakları, çiftçisi bu milleti rahat rahat doyurur. Tarım kanunu çiftçiye en az milli gelirin yüzde biri kadar destek vereceksin diyor ama bunlar vermediler. Geçtiğimiz 13 yılda çiftçiye verilmesi gereken toplam destek 318 milyar lira. Verilen destek ise 143 milyar lira. Yarısı bile değil. İktidar 175 milyar lira bu çiftçiye borçlu” dedi. 

 

“BUGÜN BİRLİK, BERABERLİK GÜNÜ”

 

CHP İl Başkanı Mehmet Ali Işıkgör’ün konuşmasının ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Bugün birlik, beraberlik günü. Bugün cesaret günü. Bugün Türkiye’yi tek bir kişinin aklıyla yönetmek isteyenlere, ülkemizi kör karanlıklara itmek isteyenlere dur deme günü. Bizler bir ve beraber olursak birilerinin uykusu kaçıyor. Çünkü biliyorlar ki CHP, CHP’liler var oldukça yaptıkları yolsuzlukların, hukuksuzlukların, ellerini uzattıkları yetim hakkının er ya da geç hesabını verecekler” dedi. CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun ise birlik ve beraberlik vurgusu yaparak “İktidara giderken bir kişiye bile ihtiyacımız var. Millet ittifakı ile birlikte biz bu işi başaracağız” dedi. 

 

AKAY SERT KONUŞTU

 

Genel kurulda Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay da konuşma yaptı.  Akay “Buraya Tekirdağ sınırlarından 55 kilometre mesafeden Çerkezköy Belediye Başkanı sıfatını 2. defa elde etmiş bir kardeşiniz olarak geliyorum. Şunu ifade etmek istiyorum. Büyük CHP ailesinin bütün fertleri olarak bir aradayız. Derdimiz tasamız CHP’nin iktidarının nasıl gerçekleşeceği olmalıydı. Derdimiz tasamız 2014’te 12-0 yapan CHP 2019’da 4 beledi başkanını nasıl kaybettiğini ve bu hataları nasıl yapıldığını konuşmamız lazımdı. Ancak birlik ve beraberlik nutukları atarak bu kürsüde konuşmaya çalışanlar, ayrılıkları ayrışmaları konuşarak ayrışmalardan uzak olalım diyerek ayrıştırmanın feriştahını yaparak bu kürsüden konuşanlara sesleniyorum. Bu partide, bu çatı altında hiçbir zaman ayrılık nedir, ayrıcalık nedir bilmezdik. Bir tarihten sonra öğrendik bütün bunları. Ve maalesef birileri CHP’yi nasıl iktidara getiririz, bunun için nasıl mücadele ederiz demek yerine ‘ben CHP’den nasıl sebeplenirim. Kendime nasıl siyasi bir cephe elde ederimin’ maalesef çalışmasını yaptılar. Bugün o kişiler bazı sıfatlarını CHP üzerinden elde etmiş olabilirler. Ancak bu gidiş doğru bir gidiş değildir. Bugün burada CHP’nin Çerkezköy ilçesinde 15 bin farklardan 5 bin fark atarak yerel iktidarı kazanan bir belediye başkanı kardeşiniz olarak konuşuyorum. Biz bunları CHP'nin Çerkezköy’deki emekçi örgütü ile beraber yaptık. İktidar kazıya kazıya nasıl elde edilir, birlik beraberlik dayanışma nasıl sağlanır bunları sağlayarak bugünlere kadar geldik” dedi. 

 

“BİRİLERİ TEKİRDAĞ’I KENDİLERİNE GÖRE DİZAYN ETMEYE KALKMASIN”

 

Çerkezköy’de ayrışmaları, kavgaları bir kenara attıklarını ve yüzde 50’nin üzerinde oy ile CHP’nin Çerkezköy’deki bayrağını dalgalandırdıklarını belirten Akay “Şimdi bugün bu kürsüden konuşanlar ayrılıklardan ayrışmalardan neden öyle diyerek isim vererek telaffuz edenlere sesleniyorum. 2014’de belediye başkanı oldum. 2019’da yeniden belediyle başkanı seçildim. 6 seçim geçirdim ve belediye başkanı olarak bütün çalışmaların içerisindeydim. Belediye başkanı sıfatı ile milletvekili seçimlerinde bu birlikteliği sağladık buyurun gelin dediğimizde hiç kimse gelmedi. Sorumluluğun esas sahipleri o amacın etrafında toplanamadı. Bu temeli bu ayrıcalığı yapanlar bu ayrıştırmayı bu parti içine sokanlar o zaman neden böyle, şimdi neden böyle oldu diye kendilerini birilerinin sözcüsü ilan etmesin. Birileri bütün Tekirdağ’ı kendilerine göre dizayn etmeye kalkmasın. Dizaynın sahibi 600 tane il kongre delegesi. İster aday çıkartır, isteğini yazar. Hiç kimse delegenin özgür iradesi üzerinden konuşmaya çabalamasın. Bu yön vermeye çalışmalar bu benim dediğim olsun demeler Tekirdağ’da yerel seçimlerde kayıplara neden oldu. Bunları görmek zorundayız. Kapaklı, Marmaraereğlisi, Hayrabolu ve Süleymanpaşa'yı kaybettik. Ben ayrışmaların ne olduğunu birilerinden öğrendim ancak o ayrıştırmaları yapmadım ve partideki herkesi birbirine yaklaştırmak için mücadele ettim. Kendi kişisel kinlerimizi konuşma yerimizin burası olmadığını bir kez daha hatırlatıyorum. Kişilerin siyasi gelecek hesaplarını yapma adresi bu mikrofon değildir. Maalesef gerçekleşti, bir daha olmamışını temenni ediyorum. Bir tek yolumuz var; 2023’de CHP’nin iktidarı için beraber çalışmak ve daha sonra 2024’de 12-0’ı bir daha sağlamak. Başka çaremiz yok” dedi. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Seçimlere tek aday olarak katılan Şenel Zeynel Saygın il başkanlığına seçilirken, yönetimde Halil Akın, Ahmet Aldoğan, Kemal Armutlu, Hasan Aydık, Oğuz Aydın, Cenk Boduç, Hasan Bulut, Mehmet Bulutlar, Nesrin Cabbar, Engin Camcı, Oğuz Çakmak, Oral Çelikkol, Emel Değirmenci, Cem Gençtürk, Sabri Işık, Özlem Kaplan, Birgül Kemiksiz, Telat Keskin, Ali Kılıç, Arslan Kıray, Okan Kutlar, Selahaddin Milli, Süleyman Mutlu, Filiz Öregen, Meral Özdemir, Fethi Özüyaman, Birol Öztürk, Ali Özyürek, Yasutay Sağdıç, Melike Sezgün, Şenol Özgür Taşmerdivenli, Abdül Taşyasan, Vedat Turunç, Hüseyin Uysal, Mustafa Yalçın ve Ersin Yavuz yer aldı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU