İYİ Parti'de Erseçkin yeniden başkan

İYİ Parti Çerkezköy İlçe 2. Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Yasemin Altın Erseçkin ile Ahmet Görür yarıştı. 14 aydır ilçe başkanlığı görevini yürüten Erseçkin 173 oyla ye

GÜNDEM 23.02.2020 18:57:00 0
İYİ Parti

 

İYİ Parti Çerkezköy İlçe 2. Olağan Kongresi saat 10:00’da Güneşler Otel Düğün Salonu’nda yapıldı. Olağan Genel Kurul, divan heyetinin oluşturulması ile devam etti. Divan Başkanlığına İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyesi Enez Kaplan, divan kurulu üyeliklerine ise Kazım Rıfkı Ayan, Günay Küp, Adnan Zazaoğlu ve Engin Yazar seçildi. Kısa bir konuşma yapan Enez Kaplan “Çerkezköy 2. Olağan Kongresi’ni yapıyoruz. Değişimimiz fazla oldu ve hızlı olmaya başladı. 2 yıl önce Çerkezköy kongresini ilçe binasında 18 kişiyle yapmıştık. Bugün salonda yapıyoruz. İnşallah 2-3 sene sonra daha da büyüyerek bu kongrelerimizi spor salonlarında yaparız” dedi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Enez Kaplan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in mesajını okudu. Faaliyet raporu ve mali rapor okunarak ibra edildi. 

 

“ÇERKEZKÖY’DE OLAĞANÜSTÜ GAYRET SARF ETTİLER”

 

Raporların görüşülmesinin ardından konuşan İYİ Parti Tekirdağ İl Başkanı Sertaç Alkaya, “Çerkezköy İlçe Kongremiz, Tekirdağ’da ilk ilçe kongremiz. Kongreler bizim için düğün ve toydur. Birden fazla aday olduğunda bile biri kazanmış diğer kaybetmiş olmuyor. Kongremizin Çerkezköy’e, Tekirdağ’a ve Türkiye’ye hayırlı olmasını niyaz ediyorum” dedi. Çerkezköy’de İYİ Parti’de bugüne kadar görev yapanlara da hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Alkaya “Çok zor şartlarda görevi devralan ve bayrağı daha da yukarılara çıkaran ilçe başkanım Yasemin Altın Erseçkin ve ekibine de teşekkür ediyorum.  Bir yandan eş ve anne, diğer yandan helal kazançla ailesini geçindirmeye çalışan birisi olarak ekibiyle birlikte Çerkezköy’de olağanüstü gayretler sarf etti. Çerkezköy’de yapılan çalışmalarla herkesin gönlüne girmeyi başardılar. Partimizin itibarını artırdılar. Yerel seçimlerde gayretleriyle partimiz belediye meclisinde temsil edildi. Yorulmadılar, yılmadılar, yıkılmadan sayın genel başkanımızın cesaretiyle aşılanmış olduklarını herkese gösterdiler. Allah yollarını açık etsin” diye konuştu. 

 

“BU YOLDAN DÖNENİN KAŞIĞI KIRILSIN”

 

İYİ Parti’nin ülke genelinde üye sayısını 2-3 katına çıkardığını söyleyen Alkaya “Burada 11 tane ilçemde de çok güzel çalışmalarla üye sayısını 2-3 katına çıkardık. Bugün ilçe toplantılarımız şenlik havasında geçiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi Katip Üyemiz ve Milletvekilimiz Enez Kaplan ile ilimizin sorunları meclise taşınıyor ve çözüm üretiliyor. İlçe meclisleri, büyükşehir belediye meclisinde de partimiz en iyi şekilde temsil ediliyor. Yine de engellemeler, sorunlar azalıyor gibi anlaşılmasın. Bizde rüzgarlar hep karşı taraftan eser. 25 Ekim 2017’de kurulan partimizin kuruluşundan beri iki buçuk yıllık süreçte bu sıkıntılarla karşı karşıya kaldık. Miting yapmak istedik izin vermediler, elektriklerimizi kestiler, miting alanına bizi sokmadılar. Yıkılmadık, direndik. Onlar elektriği kesti biz çok bağırdık. Onlar yolları kesti, çöp kamyonlarının üstünde miting yaptık. Ne yaptılarsa halkın çığlığını engelleyemediler ve engelleyemeyecekler. Parti kurulamaz dediler kurduk, milletin umudu olamaz dediler olduk. İktidar olamaz dediler inşallah bu kongreler sonunda onun da yolunu açıp iktidar olacağız. Bizler Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti, O’nun ilke ve inkılaplarını, milliyetçiliğini, bayrak ve vatan sevgisini, milli irade şuurunu kendimize amaç edinip genel başkanımızın cesareti ve önderliğinde tüm fikirleri bir araya toplayarak vatan, bayrak sevdasıyla bu yola çıktık. Bu kutsal yoldan dönenin kaşığı kırılsın” dedi. 

 

“ÜLKEMİZİN BUNU KALDIRACAK GÜCÜ KALMADI”

 

16 Nisan 2017’de gelen Cumhurbaşkanlığı sistemi nedeniyle her şeyin tek elde toplandığını söyleyen Alkaya “Ülkemiz hem içeride hem dışarıda büyük sorunlarla karşı karşıya kaldı. Artık bakanlar kurulu yok. Dolayısıyla parlamentonun şuanda hiçbir hükmü kalmadı. Çünkü alınan her karar Cumhurbaşkanlığı kararı oldu ve Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çıkıyor. Ülkemizin el sıkıştığı hiçbir devlet başkanı kalmadı. Dış politikalardaki dostum modeli de bizi ateşe düşürdü. Ülkenin sorunlarını tartıştığımız zeminler her gün biraz daha azalıyor. ‘Ben ne dersem o olur’, ‘en doğrusunu ben bilirim’ anlayışı ülkeye egemen durumda. Maalesef tek adamlığa dayalı bir rejimle karşı karşıyayız. Bu iç ve dış sıkıntılardan kurtulmanın yolu da denge denetimi sağlamış parlamenter demokratik sisteme geçmektir. Yüzde 51 ile seçilmiş, gelecekte ne yapacağını kestiremeyeceğimiz bir insanın eline bu ülke teslim edilemez. Bu kadar yetki sadece sayın Recep Tayyip Erdoğan’a değil de başkalarına da verilse aynı sıkıntılarla karşı karşıya kalırız. İleri demokrasilerde benzeri görülmemiş, 3’üncü dünya ülkelerinde görülen bu tek adam rejimini bu ülkenin artık kaldıracak gücü de kalmadı, kaybedecek zamanı da kalmadı. 2020 kongresi sadece bir kongre değildir. Bu kongre partili cumhurbaşkanlığı sisteminden ülkeyi kurtararak güçlendirilmiş parlamenter sisteme dönüşün kapısını aralayacak bir kongredir. Dolayısıyla basit hesaplara, kişisel ikbal oyunlarına harcanmayacak kadar önemli bir kongredir. Cesurlar bu süreci başarıyla gerçekleştirerek partimizin iktidar yolunu açacaktır. Cesurlar hareketi aynı zamanda erdemliler hareketidir” dedi. 

 

“BÖYLE YÖNETİM OLMAZ”

 

İl Başkanı Alkaya’nın konuşmasının ardından sarı liste ile seçime katılan Ahmet Görür konuşma yaptı. Kendisini tanıtarak konuşmasına başlayan Görür, Çerkezköy’de İYİ Parti’nin kurucularından olduğunu ifade ederek “Arkadaşlarım ile birlikte göreve talip olduk. Şeffaf, ilkeli, dürüst, yıkıcı değil yapıcı, herkesin sesine ses olmak için Çerkezköy İYİ Parti yönetimine talibiz” dedi. Görür, Yasemin Altın Erseçkin’e de başarılar diledi. Görür’ün konuşmasının ardından Divan Başkanı Enez Kaplan, sarı listede yer alan isimleri sahneye davet etti. Listede yer alan isimlerden sadece birkaçının salonda olmasına tepki gösteren Kaplan “Kongre saat 10:00’da başlıyor. Bu arkadaşlarımız kongreye gelmiyor. İleride yönetim kurulu toplantısı olduğunda hiçbiri gelmeyecek. Böyle yönetim olmaz” dedi. 

 

“YEMEDEN, İÇMEDEN BU YOLDA YÜRÜMEYE DEVAM EDECEĞİZ

 

Kongre yeniden aday olan İlçe Başkanı Yasemin Altın Erseçkin’in konuşması ile devam etti. 16 Ocak 2018’de ilçe başkanı olarak göreve başladığında gurur duyduğunu ve aldığı sorumluluğu gerektiğinde evini, eşini, çocuklarını ve ailesini unutarak, bütün yönetim kurulu üyeleri ile birlikte çalıştığını belirten Erseçkin “Yemeden, içmeden, uyumadan, gerektiğinde nefes almadan, hastalandığımızda yatmadan sahada koşturarak mücadele etmeye çalıştık” dedi. Eşine, annesine ve babasına, çocuklarına teşekkür eden Erseçkin, yönetim kurulu üyelerine de teşekkür ederek hepsinden helallik istedi.  Erseçkin “Bizim amacımız genel başkanımızı Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı yapmak ve ülkemize hak ettiğini gibi parlamenter sisteme döndürmek. İnşallah bunun mücadelesini vereceğiz. Yemeden, içmeden, hastalanmadan bu yolda yürümeye devam edeceğiz” diye konuştu. 

 

“İHTİYAÇ SAHİBİ ÇOCUKLARIMIZA VE KADINLARIMIZA DOKUNDUK”

 

Yerel seçimlerde Vahap Akay’ın millet ittifakının belediye başkanı olarak seçilmesinde destek olduklarının söyleyen Erseçkin “Dilek Köksal’ı İYİ Parti’yi temsil etmek üzere meclisimize gönderdik” dedi. Göreve geldikleri günden bugüne kadar yaptıkları çalışmalarla ilgili de bilgiler veren Erseçkin “Bize el ver diyen herkes destek olmaya çalıştık. Bizden medet uman herkese çare olmaya çalıştık. En önemlisi ihtiyaç sahibi çocuklarımıza, kadınlarımıza dokunduk” dedi. 

 

“TEKİRDAĞ’A DA GELECEK”

 

İlçe başkan adaylarının ardından konuşan TBMM Katip Üyesi ve İYİ Parti Tekirdağ Milletvekili Enez Kaplan “Burada çok sorunlar vardı. Burada çok bilmiş ağabeylerimiz vardı. Sosyal medyadan attılar, tutular, yazdılar. Ama kürsüye çıkamadılar. Hiç kimse boş durup da sosyal medyadan yazmayacak. Ben bugün 2 saat önceden buraya gelebiliyorsam, il başkanı saat 09:30’da buraya gelebiliyorsa herkes burada olmalı. Partimizi birinci parti yapacak, genel başkanımızı Cumhurbaşkanı yapacak, yönetime gelebilecek kapasitede bir arkadaş saat 08:00’da burada olmalıydı. Yönetim kurulu adayı arkadaşımız seçimine gelemiyorsa yönetim kurulu toplantılarına ne zaman gelecek? Ben bu konuşmaları yapmak istemiyordum. Ama sosyal medyadan arkadaşlarımıza atar tutar yapmak, oturduğu yerden ahkam kesmek kesinlikle olmaz. Elini taşın altına koymayan bir arkadaşımız hiçbir zaman muvaffak da olamaz partimizi düşündüğümüz yerlere de getiremez. Genel başkanımız hafta içerisinde Trakya’daydı. Edirne’de 5, Kırklareli’nin 4 ilçesini gezdik. Nasip kısmet olursa Tekirdağ’a da gelecek. En az 6-7 ilçemizi gezeceğiz” dedi. 

 

“BİRBİRİMİZE ÇELME TAKMAYALIM”

 

Ekonomiye de değinen Kaplan “Ceplerimiz yanıyor. Biz insanlara partimizi anlatmak yerine birbirimizin gözünü niye çıkarıyoruz? Lütfen birbirimize kucak açalım, bu yarışlar farklı yarışlardır. Kongrelerimiz heyecanlı, mutlu yarışlardır. Kongre biter birbirimizi kucaklarız. Bizim kongrelerimiz ayrılık sebebi değildir. Bizim mücadelemizi içimizde verip sinerjimizi de topluma yansıtmamız lazım. Bizim buradaki 8 bin oyumuzu artırmanın mücadelesini vermemiz gerekiyor. Birbirimizin hatalarını aramak yerine, birbirimizin hatalarını kapatmalıyız. Tekirdağ’da sıfırsan gelip meclise bir milletvekili gönderdiysek inşallah bir dahaki döneme 4 tane gönderelim. Partimizi Tekirdağ’da birinci parti yapalım, onun mücadelesini verelim. Birbirimize çelme takmayalım. Daha çok konuşacaklarım vardır. AK Parti’yi eleştirecektim ama birbirimizi eleştirdik” dedi. 

 

“9 YILDA 500 ŞEHİDİMİZ VAR”

 

İktidarı da eleştiren Kaplan “Emevi Camii’nde bir Cuma namazı kılıp da gelecektik. 9 yılda 500 şehidimiz var. İçimiz yanıyor. Ama onların hiç içi yanmıyor. Ülkücü şehidin katilini Viyana Büyükelçisi atadılar. Bakara, makara dediler, Prag büyükelçisi atadılar” dedi. İYİ Parti TBMM’ye girdikten sonra meclisin nefes aldığını ve rahatladığını söyleyen Kaplan “TBMM’ye 42 arkadaşla girdik. Ama maalesef 37 arkadaşla devam ediyoruz. 37 arkadaşımızla beraber 18 ay içerisinde 2 bin 160 yazılı soru önergesi 299 araştırma önergesi, 299 Kanun teklifi verdik” dedi.  AK Parti’nin 3Y (yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklar) ile mücadele vaadiyle göreve geldiğini anımsatan Kaplan “Yolsuzluk had safhaya çıktı. Yoksulluk had safhaya çıktı. Yasaklar arttı. Kim bir şey yapsa ya fetöcü ya da pkk’lı oluyor, içeri attırıyorlar. Çiftçilerimizi topraktan uzaklaştırdılar. İktidara geldikleri günden bugüne kadar 700 bin çiftçi çiftçiliği bıraktı. Son 5 buçuk yılda 570 bin esnafımız kepenk kapattı. Üniversite mezunu her 3 gencimizin biri işsiz. İşsizlik had safhada. Gıda harcamalarında yüzde 54 fark geldi. Elektrikte yüzde 71 fark geldi. Doğalgaza yüzde 58 zam geldi. Ama asgari ücrete de yüzde 10 zam yaptılar” dedi. 

 

3 KİŞİ LİSTEDEN İSTİFA ETTİ

 

Ahmet Görür’ün listesinde yer alıp da üye olmadığı tespit edilen Melih İşcan ve Tuncay Çenber’in yönetim kurulu adaylıkları iptal edilirken, listelerde yer alan Şerafettin İlhan, Hakan Kahraman ve Mehmet Pak da sarı listeden istifa etti. 

 

ERSEÇKİN YENİDEN BAŞKAN

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlerde 217 delege oy kullanırken, 173 oy alan Yasemin Altın Erseçkin yeniden başkanlığa seçildi. Diğer aday Ahmet Görür ise 41 oy aldı. 

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Yasemin Altın Erseçkin başkanlığındaki yönetimde Engin Yazar, Adnan Zazaoğlu, Korhan Armağan Gökpınar, Süleyman Günel, Fuat Yılmaz, Cüneyt Avcı, Mustafa Karaca, Erkan Yılmaz, Orhan Çelik, Nurettin Atmaca, Fitnat Cihangir, Kadriye Köksal, Yasemin Çay, Başak Aslan, Ayşe İnci, Gülbin Tunalı, Özlem Balta, Ferdi Doğan, Zeki Bağcı, Serkan Avcı, Özcan Cengiz, Cemal Durmuş, Emine Balaban, Nihal Altın, Alpay Uluğ, Yusuf Yıldırım, Erdem Çalışkan, Mehmet Şaha ve Ender Evge yer aldı. 

 

DAVULLU ZURNALI KUTLAMA

 

Sonuçların açıklanmasının ardından her iki adayı da yanına çağıran TBMM Divan Katip Üyesi Enez Kaplan her iki adayı da tebrik etti. Yasemin Altın Erseçkin ve partililer, seçimlerin ardından davul zurna eşliğinde kutlama yaptı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU