Enerji verimliliği projesi destek alacak 

Enerji verimliliğini ve yenilenebilir enerji yatırımlarını desteklemek amacıyla başlatılan Yenilenebilir Enerji ve Enerji Verimliliği Teknik Destek Projesi (YEVDES) başvuru sonuçları açıklandı. Çorlu Beledi

GÜNDEM 23.02.2020 14:02:00 0
Enerji verimliliği projesi destek alacak 

 

Enerji verimliliğinin önemine dikkat çeken ve konuyla ilgili açıklama yapan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi'ne ait tüm tesislerde proje kapsamında çalışma yürüteceklerini söyledi.

 

207 KURUM TARAFINDAN BAŞVURU YAPILDI 

 

Ülkemizde ve dünyada yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği konusunda yürütülen çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Başkan Ahmet Sarıkurt, "Avrupa Birliği nezdinde Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen YEVDES projesi kapsamında Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz ile yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği ile ilgili olarak çalışma başlattık ve bakanlığa başvuruda bulunduk. Proje kapsamında sağlanacak yenilenebilir enerji ve enerji verimliliği alanında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere 63’ü üniversite, 144’ü belediye olmak üzere 207 kurum tarafından başvuru yapılmıştı." ifadelerini kullandı. 

 

BAKANLIK YETKİLİLERİ İNCELEMELERDE BULUNDU 

 

Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, "Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığı tarafından yürütülen 80 yenilenebilir enerji ve 80 enerji verimliliği projesi olmak üzere toplam 160 projeye teknik destek çalışmaları kapsamında Çorlu'ya gelen bakanlık yetkilileri proje kapsamında Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü Asfalt Plenti'nde incelemelerde bulundu. İncelemeler sonunda destek alacak kurumlar, mevcut enerji yönetim pratikleri, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarında geçmiş proje deneyimleri, operasyonel ve finansal kapasite, proje sonuçlarının yaygınlaştırılabilirliği, enerji tasarrufu potansiyeli, enerji yoğunluğu ve bölgesel dağılım gibi kriterlerin değerlendirildiği bir puanlama sistemiyle belirlendi." şeklinde konuştu. 

 

SÜRECİ STRATEJİ GELİŞTİRME MÜDÜRLÜĞÜ YÜRÜTECEK

 

"Çorlu Belediyesi olarak enerji verimliliği konusunda yapılan değerlendirme sonucu 35'inci sırada yer aldık." diyen Başkan Sarıkurt, "Bundan sonraki süreci Çorlu Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğümüz yürütecek. YEVDES projesi alanında eğitimler, yurt dışı çalışma ziyaretleri, enerji fizibilite çalışmaları, enerji verimliliği etüdü ve mühendislik hizmetleri desteklerinden faydalanmak üzere gelen heyet ile birlikte yapılacak iş ve işlemler müdürlüğümüz bünyesinde ilgili bakanlık nezdinde sürdürülecek." dedi.

 

Haber / Yakup KARATEPE