"Sığınacak yerim kalmadı"

Çerkezköy'de uzun yıllardır fabrikada çalıştıktan sonra rahatsızlığı nedeniyle işten ayrılınca 2 yıl önce devlet bankasından hayvan teşvik kredisi alarak Saray'da hayvancılık ya

GÜNDEM 21.02.2020 17:00:00 0

Fabrikada çalışırken rahatsızlığı nedeniyle işten ayrılınca devletin desteğiyle 13 tane hayvan alarak hayvancılık yapmaya başladığını belirten Şentürk, banka tarafından hesapların, taksitlerin birleştirilip faiz konularak yeniden taksitlendirildiğini, hesabından para çekildiğini iddia etti. Konuyla ilgili Saray Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurarak bankanın Saray şubesinden ve şubede görev yapan iki memurdan şikayetçi olan Şentürk, Merkez Bankası’ndan da müfettiş istediğini ifade ederek “Bir türlü müfettiş gelmedi. Her tarafa sesimi duyurdum, olmadı. Sığınacak bir yerim kalmadı” dedi.

 

“SESİMİ DUYURMAK İSTİYORUM”

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne de (CİMER) yazarak mağduriyetini anlattığını söyleyen Şentürk, yargı aşamasının devam ettiğini ifade ederek “Çok perişanım, hayvanlarımın 3 tanesi telef oldu. Yemini alamıyorum, samanını alamıyorum. Bütün desteklerimi kesti müdür, beni kara listeye aldı. Bütün kredilerimi kesti. Şuanda hiçbir yerden haber de alamıyorum. Bir yerden yardım da alamıyorum. Bir komşum bana yemimi samanımı getirdi, destek verdi. Hayvanlarımı onunla kurtardım yoksa benim hayvanlarım hep gitmişti. 3 tane hayvanım telef oldu. Ben sesimi duyurmak istiyorum” dedi.

 

“40 BİN TL ÖDEME YAPTIM”

 

3 katlı evini ipotek ettirerek 51 bin TL kredi kullanan Şentürk “40 bin TL’sini geri ödedim. Elimde bu paraların ödendiğine dair 16 tane dekont var. Borcumun 40 bin TL’sini ödememe rağmen şuanda 90 milyar yine borcum var. Öde öde bitmiyor. Ben bir türlü işin içinden çıkamıyorum. Ben bu parayı ne kadar ödüyorsam bakıyorum hesaptan kesilmiyor. Hesabımdan para çekilmiş. Bu konunun araştırılıp mağduriyetimin giderilmesini istiyorum” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ