Vali Yıldırım: Trafik kazalarında Avrupa'da ön sıralardayız

Tekirdağ'da Yolcu Taşımacılığı Yapan Firma ve Sürücüleri için Değerlendirme ve Tedbir Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, "Trafik kazalarında Avrup

GÜNDEM 21.02.2020 15:18:00 0
Vali Yıldırım: Trafik kazalarında Avrupa

Toplantıya Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım’ın yanı sıra Vali Yardımcısı Ali Dursun, Süleymanpaşa Kaymakamı Harun Kaya, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Mehmet Erduğan, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Kılıç, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Genel Sekteri Fatih Ünsal, otobüs, firma sahipleri ve temsilcileri katıldı.

 

"BU STANDARTLARA UYULMASI GEREKİYOR"

 

Vali Aziz Yıldırım, “Trafik kazalarında Avrupa’da ön sıralardayız. 2018 yılında ortalama günlük hayatını kaybeden insan sayısı 18’dir. 18 çok büyük bir rakam. Bayram tatillerinde ise bayram tatili boyunca ortalaması alındığında bu rakam ortalaması yüzün üzerindedir. Bu rakamlar, bu konunun ne kadar ciddi olduğunu gösteriyor. Sizler hepiniz, bizler hepimiz bu işten sorumluyuz. Öncelikle şoför istihdam eden bütün birimler, araçlarının donanımını tam yapmak mecburiyetindeler, ikinci olarak şoförlerini çok iyi eğitmek mecburiyetindedirler. Özellikle şehir içi taşımacılıkta araçları kullanan şoförlerin belirli standartları vardır. Tavır, davranış, nezaket bunların hepsinin bir standardı var. Bu standartlara uyulması gerekiyor. Trafik kazaları konusunda 2020 yılının 2019 yılı rakamlarından çok daha aşağı olmasını temenni ediyorum." ifadelerini kullandı.  Ardından Polis Memuru Müjdat Güngör trafik kazaları konusunda katılımcıları bilgilendiren bir sunum yaptı. Görüş ve önerilerin sunulmasıyla toplantı sona erdi.

 

RİSKLERİN ORTADAN KALDIRILMASI HEDEFLENİYOR

 

Yetkililer de toplantı ile ilgili yaptıkları açıklamada, "İçişleri Bakanlığı tarafından “Trafik Güvenliği Uygulama ve Politika Belgesi” uygulamaya konularak trafikte sürücü, yolcu ve yaya olarak yer alan insan unsurunun yaptığı kural ihlalleri ile bu ihlallerin neden olduğu trafik kazalarının önlenmesine yönelik kısa vadede yapılacaklarla ilgili güven sistemi yaklaşımı benimsenmiş; kaza nedenli ölümler ve ciddi yaralanmaların en aza indirilmesi, bu kazalardan kaynaklı sosyo-ekonomik kayıpların (iş gücü, zaman, maddi hasar, gelir kaybı, acil müdahale, kurtarma, tedavi, rehabilitasyon, kazazede, yakınlarının uğradığı maddi ve manevi zararlar vb.) yanı sıra bireyi, toplumsal hayatı ve kamu güvenliğini tehdit eden risklerin ortadan kaldırılması hedeflenmiştir." dedi.

 

TÜM TÜRKİYE'DE EŞ ZAMANLI OLARAK DÜZENLENDİ

 

Açıklamanın devamında, "Bu bağlamda otobüslerde yapılan şehir içi ve şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinin güvenliğinin sağlanmasının ve bunun sürdürülebilir olmasının ilgili tüm paydaşların uyumlu ve sorumluluk anlayışı içerisinde hareket etmesiyle mümkün olabileceğinden bahisle; telafisi mümkün olmayan ağır kayıplara yol açan otobüs kazalarının önlenmesi, konuya daha fazla dikkat çekilerek toplumsal farkındalığın artırılması, yol ve trafik güvenliğine katkı sağlayacak görüşlerin alınması, sorunların işbirliği ve koordinasyon içerisinde çözülmesine yönelik olarak tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak toplantı düzenlenmesi kararı alınmıştır." ifadelerine yer verildi.

 

Haber / Yener AKBABA