Mera Islah Projesi'nde gübre dağıtımları sona erdi

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan yetiştiricilerini desteklemek amacıyla hayata geçirilen "Mera Islah Projesi" kapsamında yapılan gübre dağıtımları sona erdi.

GÜNDEM 20.02.2020 13:40:00 0
Mera Islah Projesi

Son olarak Malkara'da yapılan gübre dağıtım törenine; Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Hayrabolu Belediye Başkanı Dr. Osman İnan, CHP Malkara İlçe Başkanı Hülya Ertan, Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Hacı Aslan, Malkara Belediye Meclis Üyeleri Nuran Başkütük, Bahadır Uysal, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

 

115 BİN KİLO GÜBRE DAĞITILDI

 

5 yıl önce hayata geçirilen Mera Islah Projesi, 2020 yılında da devam etti. Bu kapsamda 17 Şubat'ta başlayan ve toplam 18 kırsal mahallede gerçekleştirilen gübre dağıtımı, Hayrabolu'nun Cambazdere, Susuzmüsellim, Soylu, Süleymanpaşa'nın Selçuk, Taşomurcu ve Malkara'nın Ahievrenli Mahallesi'nde yapılan dağıtımların ardından sona erdi. 17 Şubat'tan itibaren toplam 115 bin kilo gübre dağıtımı yapılmış oldu.

 

"YAPILAN DESTEĞİN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM"

 

Gübre dağıtımında konuşan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye'nin en büyük mera ıslah projesini hayata geçirdiklerini kaydederek, "Tarım ve Hayvancılık bizim en önemli vizyonlarımız arasında. Tekirdağ, verimli toprakları ve hayvan hastalıklarında ari bölge olması nedeniyle Türkiye'deki şehirler içerisinde önemli bir konuma sahip. Yapılan desteğin hayırlı olmasını dilerim. Hayvancılığa desteklerimiz devam edecek." şeklinde konuştu.

 

"PARTİ AYRIMI YAPMAKSIZIN HEPİMİZİN GÖREVİ"

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul da, yaptığı konuşmada, "Üreticimiz maalesef zor günler geçiriyor. Malkara gibi üreticinin bol olduğu bir şehirde üreticinin zor günler geçirmesi şehrin bütününü etkilemekte. Bizlerde yerel yönetimler olarak üreticimizin sıkıntılarına çare olabilmek için geçtiğimiz 5 yıl olduğu gibi önümüzdeki yıllarda da üreticimize destek olmaya devam edeceğiz. Üreticimizi ayağa kaldırmak parti ayrımı yapmaksızın hepimizin görevidir. Çünkü üretimi ayağa kaldırarak ülkemizi de kalkındıracağımızı biliyoruz. Ahievren Mahallemiz için projelerimiz var. Yol kenarına üreticinin ürünlerini satabileceği güzel bir pazar yeri yapmayı istiyoruz. Bürokratik işlemler biraz daha yoluna girmesinin ardından Kara Yolları ile görüşerek gereken izinleri alıp pazar yerini Ahievren Mahallemize kazandıracağız." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN