Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası'nda mücadele ettiler

Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kapaklı Belediyesi işbirliğinde ilk kez akıl ve zeka oyunları turnuvası düzenlendi. Dün Pınarça Kapalı Spor Salonu'nda düzenlenen ve Mangala, Q-bi

GÜNDEM 18.02.2020 17:57:00 0
Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası

Turnuvanın açılışı dün saat 10:00’da yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan programda konuşan Kapaklı İlçe Milli Eğitim Müdürü İrfan Danışmaz, “Kapaklı’da daha önce de belediyemizle birlikte birçok proje imza attık. Kapaklı Kitap Fuarı’nı gerçekleştirdik, ardından yine ilçemizde yine ilk defa satranç turnuvasını gerçekleştirdik. Bugün de Akıl ve Zeka Oyunları Turnuvası’nı gerçekleştiriyoruz” dedi.

 

 

73 ÖĞRENCİ KATILDI

 

Bu turnuvaya farklı okullardan 73 ilkokul öğrencisinin katıldığını belirten Danışmaz “4 farklı branşta yarışacaklar. Daha sonra da dereceye giren öğrencilerimizi ödüllendireceğiz” dedi. Geçen yılın Tekirdağ şampiyonunun Kapaklı olduğunu söyleyen Danışmaz, tüm öğrencilere başarılar diledi.

 

 

“BİRLİKTE ÖNEMLİ HİZMETLERE İMZA ATIYORUZ”

 

Kapaklı Belediye Başkanı Mustafa Çetin de, turnuvaya katılan öğrencilere başarılar diledi. Çocukların gelişimine önem verdiklerini belirten Çetin “Göreve geldikleri günden bu yana özellikle olmazsa olmazları çocuklarımıza gereken önemin verilmesi. Onların gelişimine katkıda bulunmak için yerel yönetimler olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret ediyoruz. Geçen yıl Kapalı Spor Salonu’nda bir kitap fuarı tertipledik. Bu salonda bir satranç turnuvası düzenledik. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte önemli hizmetlere imza atıyoruz. Bugün de burada zeka oyunları ile birlikte çocuklarımızın ruhsal ve zeka anlamında gelişimine katkıda bulunmak için bir turnuvayı tertipledik. İnşallah bu çocuklarla her alanda fark yaratacağız. İnanıyorum ki salondaki tablolarda birkaç yıl sonra bizim çocuklarımızın fotoğrafları olacak” dedi.

 

 

“İLÇEMİZİ DAHA YAŞANABİLİR BİR NOKTAYA TAŞIYACAĞIZ”

 

Kapaklı’nın yeni ve genç bir ilçe olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Mustafa Çetin “Aynı zamanda da genç nüfusun yüksek olduğu bir ilçe. Bu sebeple gençlerle daha fazla ilgilenmemiz gerekiyor. Onlara daha fazla sosyal, kültürel, sportif imkanlar tanımamız gerekiyor. Bu bağlamda İlçe Milli Eğitim Müdürümüzle bir temas kurduk. Okullarımızın içindeki salonlarda, koridorlarda kullanabilmeleri için masa tenisi masası isterlerse verelim dedik. Her okula en az 1 tane masa tenisi masası talep ettiler. Biz sayıyı daha da fazla yapmayı öngördük. 50 tane masa tenisi masası kuracağız. 103 tane satranç masası kuracağız. 48 tane de satranç saati talep etmişlerdi. Onları da inşallah belediye olarak en kısa zamanda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze teslim edeceğiz. Okullarda çocukların boş zamanlarını daha verimli kullanmalarının, onları sosyal hayata kazandırmanın yollarını hep beraber gerçekleştireceğiz. İnanıyorum Kapaklı’daki değişim önce okullarda başlayacak. Ondan sonra biz de hizmetlerimizle hem devletimizin hem de yerel dinamiklerin gücünü arkamıza alarak ilçemizin daha yaşanabilir bir noktaya birlikte taşıyacağız” dedi.

 

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER

 

73 öğrencinin mücadele ettiği turnuva büyük bir çekişmeye sahne oldu. Mangala kategorisinde Sanayiciler İlkokulu öğrencisi Elif Dönmez birinci, Gazi İlkokulu öğrencisi İpek Yağmur Çoşkun ikinci ve İbni Sina İlkokulu öğrencisi Salih Atasoy üçüncü olurken, Pentago kategorisinde de Cumhuriyet İlkokulu öğrencilerinden Zekeriya Kasap birinci, Sefa Akgün ikinci, Gazi İlkokulu öğrencisi Azranur Özdemir üçüncü oldu. Q-bits kategorisinde Mehmet Elfide Erdegül İlkokulu öğrencisi Nisanur Aktürk birinci, Gazi İlkokulu öğrencilerinden Defne Bakır ikinci ve Tuana Ecrin Aktı üçüncü olurken, Equlibrio kategorisinde de İbni Sina İlkokulu öğrencilerinden Yiğit Kocaoğlu birinci, Ceylin Nar ikinci ve Ece Esen üçüncü oldu. Turnuvada dereceye giren öğrencilere çeşitli ödüller verildi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU