İkizoğlu yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Olağan Kongresi 14:00-17:00 saatleri arasında parti binasında yapıldı. Mevcut Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu, güven tazeleyerek yenid

GÜNDEM 16.02.2020 17:38:00 0
İkizoğlu yeniden başkan

Cumhuriyet Halk Partisi’nde kongreler devam ediyor. Tekirdağ’da 8’inci İlçe Kadın Kolları Kongresi dün Çerkezköy’de yapıldı. Parti binasında 14:00-17:00 saatleri arasında düzenlenen kongre divan heyetinin oluşturulması ile başladı.

 

“PARLAMENTODAKİ KADIN SAYISININ ARTMASINI İSTİYORUZ”

 

Divan başkanlığına Emine Demir seçilirken, divan üyeliğine de Asuman Comart ve Tuğba Fıçıcı seçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından konuşan CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun “Demokrasinin güzelliği bu. Artık kendi yöneticilerinizi dahi kendiniz seçiyorsunuz. Ne kadar güzel” dedi. Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk kadınına seçme ve seçilme hakkını vermesinin çok önemli olduğunu kaydeden Aygun “Parlamentoda kadın sayısının artmasını bizler de gönülden istiyoruz. İnşallah bir dahaki dönemlerde parlamentodaki kadınların sayısı artar. Kadınlarımız aslında erkeklere de örnek oluyorlar. Çünkü mecliste zaman zaman tansiyon yükseliyor. Ama kadınlarımız oradaki duruşlarıyla beraber bizler de kendimizi tutma, frenle anlamında gereğini yapıyoruz. Sizin sayınızın artması demek Türkiye’nin sesinin artması demek” dedi.

 

 

“DİREKSİYONDA SİZLER VARSINIZ”

 

Kadın Kolları ve Gençlik Kolları’nın kendileri için vazgeçilmez olduğunu dile getiren Aygun “Bizlerin evlere girmesi anlamında sizler anahtarsınız. Çünkü sizlerle evlere giriyoruz. Ne kadar çalışan kesim erkekler olmasına rağmen ekonominin direği aslında sizlersiniz. Direksiyonda sizler varsınız. Sizlerin yönlendirmesiyle ev hanesinin yaşam standardı ortaya çıkıyor. Pazara giden de sizsiniz, okulda okuyan çocuğun sıkıntısını da yaşayan sizlersiniz. Yaşamın bütün sıkıntılarını yaşıyorsunuz. Bu bağlamda da sizin sıkıntılarınız ülkenin yöneticilerinin belirlenmesinde de çok önemli. Bu bağlamda sizlere çok büyük görev düşüyor” diye konuştu.

 

“YEREL SEÇİMLERDE BAŞARIYI YAKALADIK”

 

Tekirdağ’da anketlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nin yüzde 55’lere geldiğini söyleyen Aygun “İktidar yüzde 30’larda. Türkiye’nin çeşitli yerlerinde çalışmalar yapıyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi ve ittifaka, İYİ Parti’ye karşı büyük bir sempati var. Parlamenter sistemin gelmesi, tahminimiz yeni yapılacak seçimlerden sonra bizler sayesinde olacaktır. Millet ittifakının başarısı görünüyor zaten. Bu hafta içerisinde ittifak ortağımız İYİ Parti’nin içeride sayısının az olmasına istinaden iktidar partisinin kaba kuvvet uygulamasına bizler göğsümüzü siper ettik. Yani karıncayı ezdirtmedik. Bizler onlarla  beraberiz, birlikteyiz. İttifakla etle tırnak gibiyiz. Zaten Çerkezköy’de ittifakla beraber yerel seçimlerde başarı yakaladık” dedi.

 

 

“ÇERKEZKÖY KÜÇÜK BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ”

 

Çerkezköy’ün küçük bir Türkiye mozaiği olduğunu kaydeden Milletvekili Aygun, “Vahap Başkan ve ekibini de kutlamak gerekiyor. Ama en önemlisi mutfaktaki sizleri de kutlamak gerekiyor. Mutfak çok güzel çalışmış ki burada yerel seçimlerde iyi bir başarı yakalandı. Geldiğimiz noktada inşallah Çerkezköy’deki yerel seçim başarısını genel seçimlerde hep beraber göreceğiz. Ama bütün iş sizlere düşecek. Kadınlarımıza ve gençlerimize. Elinizden geleni yapacağınızdan şüphemiz yok” dedi.

 

“HERKESİ KUCAKLAYALIM”

 

Yakın zamanda tek partili bir sistemin gözükmediğini, seçimlere yine ittifak olarak girileceğini söyleyen Aygun “Cumhuriyet Halk Partisi’ne ve ittifaka karşı rüzgar esiyor. Sizden istirhamımız kimseyi ötekileştirmeyelim, herkesi kucaklayalım. Birlik beraberlik içerisinde başarıyı yakalayacağız” dedi. Kadınların siyasetteki önemine dikkat çeken Aygun “İlçe başkanının kadın olması bizleri mutlu ediyor. Ankara’da da bu bizim için gurur tablosu olacak. Seçilen ilçe başkanımıza ve ekibine, seçilecek kadın kollarımıza, gençlik kollarımıza, tüm aileme teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum. Hedef iktidar” diye konuştu.

 

 

“BU PARTİ VARSA SİZLER SAYESİNDE VAR”

 

CHP Tekirdağ İl Kadın Kolları Başkanı Nurten Yontar da “Bu partinin en cefakar, en emekçi, en çok çalışan üyeleri sizlersiniz. Bu parti varsa sizler sayesinde var” dedi. 8. İlçe Kadın Kolları Kongresi’nin Çerkezköy’de yapıldığını belirten Yontar, “İlçe Kadın Kolları Kongreleri Marmaraereğlisi’nde devam edecek. 22 Şubat’ta da kadın kolları kongrelerini bitireceğiz” dedi. Kongrede konuşan CHP Çerkezköy İlçe Kadın Kolları Başkanı Ayfer Dönmez ise “Biz 12 Ocak’ta kongremizi yaptık ve Çerkezköy tarihinde CHP’de ilk defa bir kadın ilçe başkanı olmanın gururunu ve onurunu yaşıyorum. Bana destek olan tüm üyelerimize, delege arkadaşlarımıza, eski partililerimize, yol arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bugün Kadın Kolları Başkanımız seçeceğiz. İnşallah hayırlısı olacaktır. Hedefimiz yerelde aldığımız başarıyı genele taşımak. Ülkemizin çok zor bir süreçten geçtiğini hepimiz yaşayarak görüyoruz. CHP iktidarı için birbirimize ihtiyacımız var. Gerçekten omuz omuza mücadele edersek inanıyorum ki onu da başaracağız. Çünkü gidişatımız o yönde” dedi.

 

“BİRBİRİMİZLE KAYNAŞALIM”

 

Kadın partililere seslenen Dönmez “Cumhuriyet Halk Partisi bizim evimiz. Her anlamda birbirimize destek olmamız lazım. Çünkü bu desteği uzun zamandır göremiyoruz. Ben çok yeni bir başkan olarak üzülüyorum. Sizlerden rica ediyorum partimize sahip çıkalım. Bizim her gün nöbet sistemimiz var. burada bir yönetici arkadaşımız, meclis üyemiz nöbet tutuyor. Hafta sonu vakit bulduğunuzda en azından partimize uğrayın. Birbirimizle kaynaşalım. Fikirlerinizi gelip bizlerle paylaşın. Biz yetmeyebiliriz ama bir araya gelirsek çok güçlü olacağımıza inanıyorum” diye konuştu.

 

“MÜCADELE ETMEYİ HİÇ BIRAKMADIK”

 

Kendisinin de kadın kollarından geldiğini söyleyen Dönmez “Mücadele ettik. Geçen dönem meclis üyesiydik. Partimiz için, bu ülkenin geleceği için mücadele etmeyi hiç bırakmadık. Kimseye küsmedik. ‘Bu seçilmedi’, ‘ben bunu beğenmiyorum’ demedik. Herkes birbirini seçmek zorunda değil. Ama geleceğimiz için mücadele etmemiz lazım. Ne koltuk sevdasındayız, ne de bir yerlere gelmek için siyaseti basamak olarak kullanmanın sevdasındayız. Tek düşüncemiz iktidar olmak. Yerelde bunu yaşadık. Onurluyuz, gururluyuz, Başkanımız da bu işi çok güzel götürüyor. Önümüzdeki seçimde CHP iktidarıyla yürüyeceğiz” dedi.

 

“TEKİRDAĞ’IN EN ZOR BÖLGESİ”

 

CHP Çerkezköy İlçe Eski Başkanı Engin Camcı da “Çerkezköy’de buçuk seneye yakın ilçe başkanlığı yaptım. İlçe başkanının sinerjisinin hep yüksek kalması gerekiyor. Sinerjinin eksildiğini hissettiğiniz anda bunu bırakmanız gerekiyor. Ben bunu kendi adıma hissettiğimi düşündüm. Çerkezköy Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ’ın en zor bölgesi. Biz Çerkezköy’de buçuk senede 4 tane seçim,  kendi seçimlerimizle beraber 6-7 tane seçim yaşadık. Yaşadığımız seçimlerde başarılı olduk. 2014’te yerel seçim kazandık. 2019’ta yeniden yerel seçimi kazandık. Bu Tekirdağ’da çok büyük bir olay. Bunu rapor halinde ile ve genel merkeze sunduk. Özellikle kadınlarımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum” dedi.

 

“GÖNÜL KÖPRÜLERİ KURMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

 

Kongre İlçe Kadın Kolları Başkanı Gülşah İkizoğlu’nun konuşması ile devam etti. 13 Ekim 2018’de göreve başladıklarını ve büyük bir hevesle, heyecanla çalıştıklarını söyleyen İkizoğlu,  “31 Mart 2019 yerel seçim sürecinde ilçe yönetimimiz, ilçe gençlik kollarımız ile birlikte koordineli çalışarak Çerkezköy’ümüzün 10 mahallesinde çalmadığımız kapı, sıkmadığımız el bırakmadık. Kadın olmanın gücü ile partili partisiz tüm hemşehrilerimize ulaşmaya çalıştık. Belediye başkanımız sayın Vahap Akay ile yaklaşık 4 aylık süre içinde her gün 3 ev ziyareti yapıp kadınlarımıza başkanımızın 5 yıllık çalışmalarını ve yeni 5 yıl için planlanan çalışmalarını anlatma fırsatı bulduk” dedi. Yenilenen İstanbul seçimlerinde de çalışarak İstanbul zaferinde pay sahibi olduklarını söyleyen İkizoğlu, “Yeni dönemimizde de kadın olmanın gücü ile el ele birlik beraberlik içinde Cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere vermiş olduğu haklar ile varlığımızı toplumun her alanında başarıyla sürdürmeye kadınların sesi olmaya ve bir araya gelerek gönül köprüleri kurmaya devam edeceğiz” dedi.

 

“HER ZAMAN YANINIZDAYIZ”

 

Kongreye sonradan katılan Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer de “Siyasetin okulu yok. Yaptıkça deneyim kazanıyoruz, eksiklerimizi görüyoruz. Ne kadar çok kadın görev alırsa bence siyasette daha güzel olacak. Hem Cumhuriyet Halk Partisi’nde hem Türkiye’de kadınların çok olduğu yerlerde çok daha büyük başarı var. Kadınlar daha işine konsantre, daha adaletli, daha uzlaşmacı bir kişiliğe sahip. Parlamentoda da kadın sayısı artsa Türkiye siyaseti daha farklı olur. Biz en azından kendi evimizde, Cumhuriyet Halk Partisi’nde kadın temsiliyetini de inşallah artırırız. İlçe başkanımız artık kadın, ne mutlu. İnşallah bizler örnek oluruz, yol açarız. İnşallah bundan sonra daha kadınlar kendilerini daha güçlü hisseder, ‘ben de yapabilirim’ der. Sizler de Çerkezköy’de kadın dayanışmasıyla bu gücü artıracaksınız. Bize de ne düşerse her zaman yanınızdayız” dedi.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM

 

Konuşmaların ardından seçimlere geçildi. Seçimlere mevcut kadın kolları başkanı Gülşah İkizoğlu’nun tek aday olarak katıldığı seçimlerde İkizoğlu güven tazeleyerek yeniden başkanlığa seçilirken, yönetimde Seher Ağagündüz, Neriman Bayram, Hülya Girgin, Elif İnci, Şadiye İşcan, Ebru Karaman, Birgay Korkmaz, Gamze Özkök, Nurdan Tezcan ve Dilek Tezgel yer aldı.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU