Depremzedelere 4 TIR gıda malzemesi gönderildi

Elazığ ve çevresinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Tekirdağ'dan AFAD İl Müdürlüğü koordinatörlüğünde kaymakamlıklar, belediyeler, resmi kurumlar, sivil toplum kuruluÅ?

GÜNDEM 13.02.2020 17:52:00 0
Depremzedelere 4 TIR gıda malzemesi gönderildi

 

Çerkezköy ve diğer ilçelerden toplanan 3 bin koli gıda malzemesi yüklü 4 TIR, Tarihi Valilik Binası önünden Vali Aziz Yıldırım, Kaymakamlar, AFAD Müdürü Recep Erol ve vatandaşlar tarafından Elazığ’a uğurlandı. Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, uğurlamada yaptığı konuşmada “40 tane deprem şehidimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. Yakınları ve akrabalarına sabırlar diliyorum” dedi. Depremzedeler için başlatılan yardım kampanyasına Tekirdağlı vatandaşların yoğun ilgi gösterdiğini söyleyen Yıldırım, “Bizden beklenen bir TIR idi, şuanda burada 4 TIR var. Daha önce Tekirdağ’dan 6 TIR göndermiştik. Bu TIR’ların bir tanesini doldurarak veren Asyaport Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer ve oğlu Emre Soyuer’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bir kamyondan fazla kahvaltılık temin eden Ünal Peynircilik sahibi Adnan Sungur’a teşekkür ediyorum” dedi. 

 

6 YARDIM TIR’I GÖNDERİLMİŞTİ

 

Depremin ardından 27 Ocak Pazartesi günü Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nın organizasyonuyla yardım bölgeye TIR’ları gönderdiklerini, daha sonra Çerkezköy, Çorlu ve Ergene’den de pek çok TIR gönderildiğini söyleyen Yıldırım, “Tekirdağ-Elazığ dayanışmasının göstergesi olarak ciddi bir yardım gitmiş oldu. Bugün gönderilen yardım malzemelerinin tamamı gıda malzemeleridir. Bu şu demektir; eğer bir şey başımıza gelirse yalnız değiliz. Bunu da burada bir defa daha hep birlikte tescil etmiş olduk” dedi. Vali Yıldırım, bu yardımları temin eden yardımseverlere, kaymakamlara, emniyet yetkililerine, Organize Sanayi Bölgelerine, Ticaret ve Sanayi Odaları ile Borsalara teşekkür etti. Vali Yıldırım’ın konuşmasının ardından gıda malzemesi yüklü yardım TIR’ı dualarla yola çıktı. 

 

Haber / Buse SERİN