Kar yağışı, yerini güneşli havaya bıraktı

GÜNDEM 9.02.2020 16:54:00 0
Kar yağışı, yerini güneşli havaya bıraktı

Meteoroloji’nin uyarılarının ardından Tekirdağ’da beklenen kar yağışı Cuma gece yarısı etkisini gösterdi. Trakya genelinde Cuma gecesi başlayan kar yağışı Tekirdağ’da da etkili oldu. Gece etkili olan kar yağışı dolayısıyla Çerkezköy ve Kapaklı'da beyaza bürünürken, kar yağışı Cumartesi sabahı etkisini kaybederek yerini soğuk ve güneşli havaya bıraktı. 

 

Hava sıcaklığının eksi 4 derece olduğu Tekirdağ’da kar kalınlığı 5 santimetreyi buldu. Karayolları ve belediye ekipleri gece boyunca yollarda küreme ve tuzlama çalışması başlattı. Çorlu’da ise kar yağışı sonrası soğuk hava etkili oldu. Polis ve jandarma ekipleri yollarda vatandaşı dikkatli olmaları konusunda uyardı. 

 

SOLÜSYON VE TUZLAMA ÇALIŞMALARI YAPILDI

 

Cuma gecesi bölgede etkili olan kar yağışı ile birlikte Çerkezköy genelinde belediye tarafından solüsyon ve tuzlama çalışmaları gerçekleştirildi.  Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürlüğü ekipleri, kar yağışının Çerkezköy’de etkili olması ile birlikte buzlanmanın önüne geçmek için yollarda tuzlama ve solüsyon çalışmalarına başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Nedim Yılancı ve Çerkezköy Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Müdürü Levent Yıldırım da çalışmaları takip etti. Kapaklı Belediyesi de ilçe genelinde etkili olan kar yağışı dolayısıyla vatandaşların sıkıntı çekmemesi için don ve buzlanma tehlikesine karşı ilçe genelinde tuzlama çalışmaları yaptı. 

 

KAR MANZARALARI

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da havanın aydınlanmasıyla beraber vatandaşlar beyaza bürünmüş kar manzaralarına uyandı. Kar yağışı kartpostallık manzaralar oluşturdu. Kar yağışını fırsat bilen çok sayıda vatandaş sokağa çıkarak karın tadını çıkarırken, çocuklar da gönüllerince eğlendi. 

 

KARLAR ERİMEYE BAŞLADI

 

Çerkezköy ve Kapaklı’da Cumartesi sabahına kadar etkili olan kar yağışı sabah saatlerinden itibaren yerini soğuk havaya bırakırken, güneşli havanın etkili olduğu Pazar günü ise karlar yavaş yavaş erimeye başladı. 

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU