"Sosyal açıdan çok önemli bir projenin ilk adımı"

Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) ile Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı arasında "Hükümlülerin Eğitim ve İyileştirmelerine İlişkin İşbirliği Protokolleri" imzalandı. NKÜ Rektör?

GÜNDEM 9.02.2020 16:49:00 0
"Sosyal açıdan çok önemli bir projenin ilk adımı"

Protokolleri; Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı adına Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç ve Namık Kemal Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Mümin Şahin imzaladı.

 

"YAŞAMLARINA YENİ BİR KAPI AÇACAK"

 

Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç, desteklerinden dolayı Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mümin Şahin’e teşekkür ederek, projeye katkı verecek öğretim elemanlarına kutladı ve projenin hayırlı olmasını temenni etti. Namık Kemal Üniversitesi Rektörü Mümin Şahin de, “Namık Kemal Üniversitesi olarak Tekirdağ’ımız için ne yapılması gerekiyorsa, üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Göreve geldiğimiz günden bu yana imzalayarak hayata geçirdiğimiz pek çok protokol oldu. Cumhuriyet Başsavcılığımız ile imzaladığımız protokoller sosyal açıdan çok önemli bir projenin ilk adımı. Üniversitemizdeki akademisyenlerin bilgi birikimi ve deneyimleri ile gerçekleştirilen konferans, seminer, kurs, söyleşi, sosyal ve kültürel faaliyetler ile ilgili iş birliği faaliyetleri ile ilimizdeki hükümlülerin yaşamlarında yeni bir kapı açarak suçtan uzaklaşıp topluma kazanmalarına vesile olmak bizler için çok önemli. Emeği geçenlere teşekkür eder, hayırlara vesile olmasını dilerim.” dedi.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL YÖNDEN GELİŞTİRİLMELERİ HEDEFLENİYOR

 

Namık Kemal Üniversitesi'nden protokoller ile ilgili yapılan açıklamada, "Ceza İnfaz Kurumlarında yürütülmekte olan eğitim-iyileştirme faaliyetleri ile yaptıklarına pişman olmuş, toplum ile bütünleşmeye hazır, kendi ayakları üzerinde durabilen, kurumda geçirdikleri süreci yeni bir başlangıç için fırsat olarak görebilen ve değişime yüzünü dönen bireyler yetiştirmek, hükümlüleri topluma kazandırmak ve yeniden suç işlemelerini önlemenin yanı sıra ceza infaz kurumunda bulunan hükümlülerin ileriki yaşamlarında sosyal, kültürel, milli ve manevi gelişimlerine katkı sağlaması ile hükümlülerin rehabilite edilerek tekrar topluma kazandırmaları, sosyal ve kültürel yönden geliştirilmeleri hedeflenmektedir." ifadelerine yer verildi. Protokol imza töreni günün anısına Cumhuriyet Başsavcısı Güngör Karakoç’un  cezaevinde yapılmış olan tabloyu  Rektör Şahin’e  takdim etmesiyle sona erdi. 

 

Haber / Ruşa ELMA