"M. Sami Arı Saygı Gecesi" etkinliği düzenlendi 

Lüleburgaz Belediyesi Kültür Sanat Etkinlikleri kapsamında, Lüleburgaz Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği tarafından "Geçmişi Günümüze Taşıyanlar: M. Sami Arı Saygı Gecesi&quo

GÜNDEM 9.02.2020 16:30:00 0
"M. Sami Arı Saygı Gecesi" etkinliği düzenlendi 

Aşkiye-Neşet Çal Sahnesi'nde düzenlenen “Geçmişi Günümüze Taşıyanlar: M. Sami Arı Saygı Gecesi”nde açılan stantta M.Sami Arı’nın yazdığı Barış Köprüsü ve Yerdeki Fotoğraf adlı kitaplara yer verildi. Gecede, Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Mandolin Grubu da Lüleburgaz Türkülerini seslendirerek kısa bir konser verdi.

 

PLAKET VE ÇİÇEK VERİLDİ 

 

Adına düzenlenen gecede konuşan M. Sami Arı, "Belirtmek istediğim bir nokta var. Senelerce yazdım ve tekrarladım ama maalesef kimse pek yardımcı olmadı. Türküleri radyoya götürdüğüm zaman sayı yirminin üzerindeydi. İçerisinde hiç söylenmemiş türküler var. Mesela: Jandarmanın Kılıcı. Benim bütün istediğim Lüleburgaz isminin duyulmasıydı. Lüleburgaz isminin tekrarlanmasıydı. Ama maalesef yıllar sonra bizim türküleri başka bir ilin türküleri olarak söylediler. Sözleşmemiz, bu türkülerin Lüleburgaz Türküsü olarak söylendiğinin tekrarlanması şeklindeydi. Ama maalesef yıllar sora belki 20-30 sene sonra ben geldiğimde Tekirdağ’da öğrenci günü vardı. Oradaki günde öğrenciler, bizim bu türküleri Tekirdağ Türküleri olarak söylediler. O zaman hata yaptığımı, bunu hiçbir zaman değiştirmemem gerektiğini anladım ama iş işten geçmişti. Ah Tren de, Sarısüzen’in ısrarı üzerine benim zerime kayıt olup kalmış türkülerden biridir." dedi. Program, M. Sami Arı Saygı Gecesi’nin anısına hazırlanan plaket ve çiçeklerin verilmesiyle sona erdi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ