Yaşanan kötü olaylara karşı kurban kesildi

Kırklareli Valisi Osman Bilgin, ülke genelinde son zamanlarda yaşanan deprem, çığ, uçak kazası gibi kötü olaylara karşı kurban kestirdi.

GÜNDEM 7.02.2020 15:26:00 0
Yaşanan kötü olaylara karşı kurban kesildi

Vali Osman Bilgin, Kırklareli Bölge Afet Yönetimi Müdürlüğü'nde yapılan kurban kesiminde yaptığı açıklamada, "Ülkemiz genelinde son zamanlarda yaşanan Elazığ ve Malatya'daki deprem, Van'daki çığ ve İstanbul'da yaşanan uçak kazası nedeniyle kurban kestirdik." dedi.

 

"ALLAH KABUL ETSİN"

 

Vali Bilgin, "Öncelikle Kırklareli'mizden saygı, sevgi ve en kalbi muhabbet ile Elazığ ve Malatya şehirlerimizi selamlıyorum. Yaşanan deprem felaketi, Van Bahçesaray'da gerçekleşen çığ felaketi ve en son yaşanan uçak kazası sebebiyle tüm ülkemizin başı sağ olsun. Yaşanan bu olaylar sonucunda rahmetli olan vatandaşlarımıza, arama kurtarma faaliyetleri kapsamında şehit olan güvenlik güçlerimize yüce Allah'tan rahmet ve yakınlarına başsağlığı, yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Ocak ve Şubat aylarında maalesef ciddi felaketler yaşıyoruz, Yüce Rabbim bizleri ve tüm İslam alemini daha büyük musibetlerden korusun. Bu yüzden bizde tüm belaların ve şerlerin defi için, şehitlerimiz için, vefat eden vatandaşlarımız için kurbanımızı kestik. Allah kabul etsin." şeklinde konuştu. İl Müftüsü Hüseyin Demirtaş tarafından okunan duaların ardından kurban kesilerek, ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı.

 

Haber / Buse SERİN