Özel Çocuklar Basketbol Takımı ilk antrenmanını yaptı

Çorlu Belediyesi ve Çorlu Kent Konseyi iş birliği ile hayata geçen proje kapsamında basketbol takımında bir araya gelen özel çocuklar, Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt'un da katıldığı etkinlikt

SPOR 7.02.2020 15:19:00 0
Özel Çocuklar Basketbol Takımı ilk antrenmanını yaptı

Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda yapılan antrenmana Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Yasemin Ay Yüksel, Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Başkanı Hasan Eligül, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyeleri, ÇBSK Basketbol A Takımı oyuncu ve antrenörleri, özel çocuklar ve aileleri katıldı.

 

"MUTLULUKLARI GÖZLERİNDEN OKUNUYOR"

 

Etkinlikte konuşan Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi ve Çorlu Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü işbirliği ile hazırlanan projenin hayata geçmiş olmasından dolayı çok mutlu olduğunu belirterek, "Bugün bu özel ve güzel çocuklarımızla bir arada olmaktan ve heyecanlarına ortak olmaktan çok mutluyum. Onların başaramayacakları hiçbir şey söz konusu bile değil. Mutlulukları gözlerinden okunuyor. Çorlu Belediyesi olarak engelli bireylere spor yapmak ve spor alanlarından daha çok faydalanabilmeleri için fırsat sunmaya gayret ediyoruz. Bu projenin hazırlanmasında ve gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı.

 

 

"SPOR İLE REHABİLİTE OLMALARI KONUSUNDA KARARLIYIZ"

 

Özel çocukların potaya atacakları ilk başarı için bir araya geldiklerini ifade eden Çorlu Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ay Yüksel de yaptığı açıklamada, "Bir hayalin gerçekleşmesine şahit oluyoruz. Sporun özel gereksinimli çocuklarımızın üzerindeki etkisinin, takımla birlikte hareket edebilme kabiliyetinin, sporla koordinasyonun onların gelişiminde gerek zihinsel gerekse fiziksel katkısı bizler için çok önemli. İşte tam da bu noktada spor ve spor ile rehabilite olmaları konusunda kararlıyız." diye konuştu.

 

ANTRENMANLAR HAFTADA 2 GÜN YAPILACAK

 

Konuşmaların ardından Başkan Sarıkurt, Kent Konseyi Engelli Meclisi Başkanı Yasemin Ay Yüksel ve Çorlu Belediyesi Spor Kulübü Basketbol A Takım antrenör ve sporcuları özel sporculara katılım sertifikalarını verdi. Özel sporcular ilk gün Çorlu Belediyesi Spor Kulübü Antrenörü Emre Özak eşliğinde temel eğitim idmanı yaparken, antrenmanları Salı ve Perşembe günleri 15.00-16.00 saatleri arasında Çorlu Belediyesi Kapalı Spor Salonu'nda ÇBSK altyapı antrenörleri eşliğinde sürdürülecek.

 

Haber / Emre BOZ