5 mahalle susuz kaldı

Çerkezköy Öztrak Caddesi'nde dün saat 14:09 sıralarında Öztrak Caddesi'nde ana isale hattında meydana patlama nedeniyle Öztrak Caddesi'nin bir bölümü sular altında kalırken; arıza neden

GÜNDEM 6.02.2020 17:57:00 0
5 mahalle susuz kaldı

Zabıta ekipleri tarafından cadde trafiğe kapatılırken, Tekirdağ Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü ekipleri de arızayı onarmak için çalışmalara başladı. İçme suyu hattında meydana gelen arızanın Yıldırım Beyazıt Mahallesi, Fevzipaşa Mahallesi, Gazi Osman Paşa Mahallesi, Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi ve Bağlık Mahallesi’ni etkilediğini belirten TESKİ yetkilileri, arızanın giderilmesi için çalışmalara başlandığını söyledi. 

 

ALTYAPI ARTIK KALDIRMIYOR

 

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Çerkezköy’ün su altyapısının 1990’lı yıllarda o günün nüfusu ve koşullarına göre yapıldığını ve aradan geçen 30 yıl içerisinde eskidiğini belirterek “Çerkezköy’ün su altyapısı artık nüfusu 174 bini bulmuş Çerkezköy’ü kaldırmıyor. Eski su altyapısı yüzünden patlaklar, arızalar meydana geliyor” dedi. 2017 yılında ana isale hattının Hükümet Caddesi’nde bulunan 240 metrelik kısmının asbest borudan kurtarılarak, Öztrak Caddesi’ne son teknoloji ürünü duktil borular ile bağlandığını anımsatan Akay, TESKİ tarafından Öztrak Caddesi ve Atatürk Caddesi’nde bulunan ana isale hatlarının da asbest borudan kurtarılarak, son teknoloji ürünü olan duktil borular ile değiştirilmesi gerektiğini kaydetti.

 

 

EN KISA ZAMANDA BAŞLANMASI GEREKİYOR

 

Ana isale hattının değiştirilmesi ve yağmur suyu hattı yapılması çalışmalarına 2021 yılında başlamayı hedeflediklerini kaydeden Akay, “Ama bugünkü meydana gelen arızanın ardından daha hızlı hareket ederek, çalışmalara en kısa sürede başlanılması gerektiği noktasında hemfikiriz” dedi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ