Beren Bebek Oyun Evi 1'inci yılını tamamladı 

Ergene Belediyesi tarafından yapılan Beren Bebek Oyun Evi 1'inci yılını doldurdu.

GÜNDEM 5.02.2020 16:29:00 0
Beren Bebek Oyun Evi 1

8 Temmuz 2018 günü Uzunköprü-Halkalı seferini yaptığı sırada Çorlu’nun Sarılar Mahallesi yakınlarında raydan çıkarak devrilen trende hayatını kaybeden 25 kişiden en küçüğü olan ve henüz 6 aylıkken annesi ile birlikte hayatını kaybeden Beren bebeğin adını yaşatmak için Ergene Belediyesi tarafından hizmete açılan Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Oyun Evi 1'inci yaşını doldurdu.

 

6 ÖĞRETMEN VE 80 ÖĞRENCİSİ İLE DEVAM EDİYOR

 

Yetkililer, Beren Bebek Oyun Evi ile ilgili yaptıkları açıklamada, "2019 yılı Şubat ayında kapılarını açan Beren Bebek Çocuk Oyun Evi 3 öğretmen ve 30 öğrenci ile başladığı eğitimine bugün 6 öğretmen ve 80 öğrencisi ile devam ediyor. Tekirdağ bölgesinde birçok belediyede olmayan bu güzel eğitim projesi yeni dönemde 7.sınıfını açacak. Önümüzde ki dönem için kayıtlarını almaya devam eden Ergene Belediyesi Beren Bebek Çocuk Oyun Evi'nde alanında uzman öğretmenler ile öğrencilere İngilizce, beden eğitimi, orff eğitimi, doğa eğitimi, montessori eğitimi ve görsel sanatlar eğitimleri veriliyor. 500 metrekare zemin oturumuna sahip toplamda 900 metrekare kapalı ve 750 metrekare açık alana sahip olan oyun evinde 5 oyun odası, 2 uyku odası, 2 etkinlik atölyesi ile sosyal alanlar, drama atölyesi ve yemekhaneden oluşmaktadır.

3 ÖĞÜN YEMEK VERİLİYOR

"Tam gün hizmet veren Beren Bebek Çocuk Oyun Evi'nde miniklere sabah kahvaltısı, öğlen yemeği ve ikindi kahvaltısı da verilmektedir." diyen yetkililer, "Güvenle çocuklarını öğretmenlere teslim eden anneler bu güzel projeden dolayı Ergene Belediyesine teşekkürlerini iletirken, sabah 08.00’da açılan eğitim yuvası akşam saat 18.00’da kapanıyor." ifadelerini kullandı .

"HEDEFİMİZ DİĞER MAHALLELERDE DE İNŞA ETMEK"

Ergene Belediye Başkanı Rasim Yüksel, "Böyle büyük bir projeyi Ergene’de hizmete açmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Belediyemizin Ergene’de eğitime kazandırmış olduğu en büyük projelerinden biri olan Beren Bebek Çocuk Oyun Evi 1'inci yılını doldurdu. 36-66 aylık yaş grubu çocuklarımızın eğitimine katkı sağlamak, sağlıklı bireylerin yetişmesine yardımcı olmak ve kadınlarımızın istihdam oranının arttırılması hedeflenen Beren Bebek Çocuk Oyun Evimizdeki çocuklarımıza en iyi şekilde eğitim verilmektedir. Hedefimiz Ergene’de önümüzde ki yıllarda diğer mahallelerimize de Çocuk Oyu Evleri inşa etmek." şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN