Mazot vurgununda 2 tutuklama

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait Tekirdağ Otopark Ulaşım A.Ş. (TEKPARK) tarafından Çorlu'daki şehir içi otobüslerde mazot yolsuzluğu yapıldığının belirlenmesinin ardından savcılık tar

GÜNDEM 31.01.2020 18:27:00 0
Mazot vurgununda 2 tutuklama

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi'ne ait TEKPARK A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıl Eylül ayında, Çorlu'da yolcu taşımacılığı yapılan 155 otobüste mazot yolsuzluğu yapıldığının tespit edilmesinin ardından başlatılan incelemede; alınmadığı halde mazot ücreti tahsil edildiği ve tonajlarda oynama yapıldığı ortaya çıktı. 700 tonluk mazot vurgunu yapıldığını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak’ın savcılığa suç duyurusunda bulunmasının ardından Çorlu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında vurgun miktarının 5 milyon lira olduğu ortaya çıktı.

 

11 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

 

Savcılık tarafından olayla ilgili şirket yetkilileri ve çalışanlarının da aralarında bulunduğu 12 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılırken, Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Çorlu Grup Amirliği ekipleri tarafından düzenlenen eş zamanlı operasyonlarda S.E., G.B., M.B., Ö.T., İ.V., O.Ç., T.V., Ö.G., E.Ş., C.Ç. ve H.T. gözaltına alındı. 1 şüphelinin yakalanması için de çalışma başlatıldı.

 

YARGI SÜRESİ DEVAM EDİYOR

 

11 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından dün güvenlik önlemleri eşliğinde adliyeye sevk edildi. Zanlılardan M.B.,T.V.,Ö.G.,Ö.T.,O.Ç.savcılık tarafından serbest bırakıldı. Celal Ç.,İzzet V.,Erdem Ş.,Serdar E.,Hüseyin T. ise tutuklanma talebi ile mahkeme sevk edildi. Mahkeme şirket sahibi Celal Ç.,ve Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Tek Ulaş A.ş. çalışanı İzzet V.'nin tutuklanmasına karar verirken diğer üç zanlıyı ise adli kontrol şart ile serbest bıraktı.

 

Haber / Şaban KARDEŞ