3 bin kişinin katılımıyla yağmur duası yapıldı

Malkara Ziraat Odası, Hayrabolu Ziraat Odası, Karaidemir Sulama Kooperatifi ve Hayrabolu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından düzenlenen ve yaklaşık 3 bin kişinin katılımıyla Malkara'da ya?

GÜNDEM 31.01.2020 15:55:00 0
3 bin kişinin katılımıyla yağmur duası yapıldı

Beklenen yağmurların yağmaması nedeniyle çiftçiler Evrenbey Mahallesi'nde yağmur duası için toplandı. Evrenbey Barajı piknik alanında gerçekleştirilen duaya Malkara’nın 77 mahallesinden çiftçilerin katılımıylayaklaşık 3 bin kişi katıldı.

 

BAŞKAN ALBAYRAK DA KATILDI

 

Duaya, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, Siyasi Parti İlçe başkan ve temsilcileri, Muhtarlar Derneği Başkanı Ender Çeşme, muhtarlar, sivil toplum örgütü temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Malkara Müftülüğüne bağlı imam hatipler tarafından Kuran okunup, yağmur duası edildi. Dua sonrasında katılanlara yaklaşık 30 kazan etli pilav ve ayran ikramında bulunuldu.

 

 

‘BOL BEREKETLİ YAĞIŞLAR BEKLİYORUZ’

 

Katılımın yoğun olduğunu ifade eden Malkara Ziraat Odası Başkanı Mustafa Gündüz yaptığı açıklamada, “Malkara Ziraat Odası, Hayrabolu Ziraat Odası, Karaidemir Sulama Kooperatifi ve Hayrabolu Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı tarafından bu sene kurak geçmesinden dolayı yağmur ve şükür duası olarak tertip ettiğimiz duaya üreticilerimiz çoğunluk olarak katıldılar. Tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz. Allah bol bereketli yağışlar bekliyoruz.” dedi.

 

Haber  / Murat YAYIN