Başkan Albayrak'tan Çerkezköy çıkartması

Dünkü mesaisine Kapaklı'dan başlayan Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, ardından Çerkezköy'de de çeşitli ziyaret ve temaslarda bulundu. Çerkezköy Belediye Başkanı V

GÜNDEM 29.01.2020 17:39:00 0
Başkan Albayrak

Kapaklı’daki temaslarının ardından Çerkezköy’e gelen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ı makamında ziyaret ederek belediyelerin çalışmaları hakkında görüş alışverişinde bulundu.

 

DEĞERLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI

 

Ziyaretin ardından Başkan Albayrak, Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay’ın ev sahipliğinde TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz ve Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlarının katılımıyla düzenlenen toplantıya katıldı. Toplantıya Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Belediye Başkanı Vahap Akay, TESKİ Genel Müdürü Dr. İbrahim İçöz, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Kemal Gümüş ve Çerkezköy Belediyesi ilgili Birim Müdürleri katıldı. Toplantıda Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve TESKİ’nin Çerkezköy’de yapacağı yatırımlar ve çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunulurken, yatırımların ve çalışmaların koordineli şekilde yapılması noktasında görüş birliğine varıldı.

 

 

YATIRIMLAR MASAYA YATIRILDI

 

TESKİ’nin yapmayı planladığı yatırımların, Fen İşleri Daire Başkanlığı’nın yapacağı yatırımların, Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nin kullanımının ve yeşil alan çalışmalarının değerlendirildiği toplantının ardından Albayrak ve Akay, daire başkanları ve birim müdürleri ile birlikte Çerkezköy Atatürk Kültür Merkezi’nde incelemelerde bulundu.

 

YENİ YÖNETİMİ ZİYARET ETTİ

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, saat 12:00’da da Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay ile birlikte bir süre önce yapılan ilçe kongresinde CHP Çerkezköy İlçe Başkanlığına seçilen Ayfer Dönmez ve yeni yönetimi de ziyaret etti. Ayfer Dönmez ve yönetim kurulunu tebrik eden Başkan Albayrak “İnşallah başarılı çalışmalar yapacaklar. Ayfer hanım ve arkadaşları deneyimliler. Hayırlısı olsun” dedi.

 

“ESAS ÇALIŞMALAR 2020’DEN İTİBAREN BAŞLAYACAK”

 

Saat 10:30’dan beri Çerkezköy’de olduğunu söyleyen Albayrak “Başkanla hem genel sorunları hem de Kültür Sarayıyla ilgili birkaç konuyu görüştük. Esas çalışmalar 2020'den itibaren başlıyor. İlk dönem bitti. Ben Çerkezköy'e güzel şeyler yapıldığı düşüncesindeyim. Bu dönem de programlarımız var” dedi.

 

“ACIMASIZ ELEŞTİRİLER VAR”

 

Süleymanpaşa'daki kültür sarayının 26 yılda tamamlandığını söyleyen Albayrak,”Bu 26 senenin 17 senesi AK Parti iktidarında geçti. Ve biz Süleymanpaşa'da tam 26 senede biten Kültür Sarayı'nın 2-3 katı büyüklükte Çerkezköy, Kapaklı ve Ergene’de 3 tane Kültür Sarayı bitirdik 2 senede.  Saray Kültür Sarayı da 6 ay sonra tamamlanacak. 4 tane kültür sarayını 2 senede bitirmiş oluyoruz. Ancak öylesine acımasız eleştiriler var ki anlamak mümkün değil. Niye 1 ay gecikti, niye a6 ay gecikti diyorlar. Neden 26 sene gecikti diye sormuyorlar. Maalesef böyle bir siyasi anlayışla karşı karşıyayız” dedi.

 

“GURUR DUYACAĞINIZ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

 

Çerkezköy’de su hatları ile ilgili çalışmalar yapacaklarını söyleyen Albayrak, “Bu dönem de inşallah sizin de gurur duyacağınız çalışmalarımız olacak. Güzel tarafı da sayın başkanla uyum içerisinde çalışıyoruz ve Çerkezköy de bundan faydalanıyor. Olimpik Yüzme Havuzu'nun da inşaatı başladı. Maalesef aynı müteahhide rastladık. Hem Süleymanpaşa’daki otogar, hem Çorlu’daki kapalı spor salonu hem de olimpik yüzme havuzunu aynı müteahhit aldı. Hükümetin tasfiye kararından  faydalanmak istediler. Bugüne geldi. Bugünden itibaren vakit geçirmeden onları bitirmeye çalışacağız” diye konuştu.

 

“4 BELEDİYE BAŞKANLIĞINI KAYBETTİK”

 

En büyük idealinin Bağlık Köprüsü’nü yapmak olduğunu söyleyen Albayrak “Onu özellikle istiyorum, sözümüz de vardı. Bu dönemde onu da yapacağız inşallah” dedi. 31 Mart 2019 seçimlerinde Tekirdağ’da 4 belediye başkanlığını kaybettiklerini anımsatan Albayrak “Ben bunlara iş kazası diyorum. Merkezi bin 40 oyla, Hayrabolu'da 130 oyla, Ereğli'de 210 oyla kaybettik. Kapaklı zaten adım adım geliyorum demişti o sonucu biz adım adım hissetmiştik. İnşallah bu iş kazalarını deneyim olarak gelecek dönemde kapatacağız” dedi.

 

“HIZLI BİR ÇALIŞMA İÇERİSİNDE OLACAĞIZ”

 

 Tekirdağ ile birlikte Türkiye’de 11 tane CHP’li büyükşehir belediye başkanının olduğunu dile getiren Albayrak “6 tane vardı. Bu seçimlerde 5 tane daha alındı. Türkiye nüfusunun 40 milyonuna bu 11 belediye başkanı hizmet ediyor. Ama daha önemlisi Türkiye ekonomisinin yüzde 75'i bu 11 büyükşehir belediye başkanının bulunduğu şehirlerde. Oldukça da güçlüyüz. Biz bu 11 büyükşehir belediye başkanı kendi aramızda bir grup kurduk ve 2 ayda bir toplanıyoruz. İlk toplantıyı İstanbul'da yaptık. İkinci toplantıyı İzmir’de yaptık. 6-7-8 Şubat’ta Adana’da olacağız. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın konuğu olacağız. Diğer belediyeleri de koyduğumuz zaman Türkiye’nin yüzde 53’i CHP’li sosyal demokrat belediyelerde, millet ittifakında. Bu çalışmalar kendini gösterdikçe 2024 seçimlerinde de genel iktidarı alacağımıza inanıyorum. Bunu partimizin bir mensubu olarak heyecan yaratalım diye söylemiyorum ama iş oraya doğru gidiyor. Hiç sıkıntı yok bu konuda. Her şey yolunda. İlçe kongreleri sorunsuz bitti. Yakında il kongremiz var. Kadın kolları ve gençlik kongreleri yapılacak. Sonra da kurultayımız var. Kurultay tarihi de belli oldu. Hızlı bir çalışma içerisinde olacağız. Türkiye’nin buna da ihtiyacı var” ifadelerini kullandı.

 

“GELDİĞİMİZ NOKTA İYİ DEĞİL”

 

Albayrak “Önceden türbanlıları mağdur gösterirlerdi, ama şimdi milli eğitimde çocuklara gösterilen kitaplarda başı açık olan bir bayan kötü gösteriliyor, türbanlı olan iyi gösteriliyor. erkekler için de bir takım resimler koymuşlar. Geldiğimiz nokta maalesef iyi değil” dedi. Tekirdağ’ın milletvekili sayısının 8’e yükseldiğini anımsatan Albayrak “Bugünlerde 2019 adrese dayalı nüfus açıklanacak. Ben Tekirdağ’ın nüfusunun 1 milyon 29 binden 1 milyon 60 bini bulacağını tahmin ediyorum. Böyle giderse 9 milletvekiliyle seçimlere girme ihtimalimiz var. Bir de 12 belediye. Çok iyi hazırlanmamız gerekiyor. Bu hazırlanma içerisinde Çerkezköy teşkilatı her zaman, geçen dönem de bu dönemde de güzel çalışmalar yaptılar. Bir kere daha tebrik ediyorum. Sayın başkan zaten burada. Ben de geldiğim zaman sizlerle bir arada olalım. Her zaman yanınızdayım” dedi.

 

“GÜZEL ÇALIŞMALAR YAPACAĞIMIZA İNANIYORUM”

 

CHP Çerkezköy İlçe Başkanı Ayfer Dönmez de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Güzel bir kongre süreci atlattık. Değişik kademelerinde görev aldığım partimde ilçe başkanlığı yapmak da kısmet oldu. Amacımız Cumhuriyet Halk Partisi’ni yerelde olduğu gibi genelde de iktidara taşımak. Biz güzel başladık. Son olarak Pazar yerini ziyaret ettik. İnsanları sadece seçim zamanında değil diğer zamanlarda da ziyaret ederek hallerini ve hatırlarını sormak çok önemli. Bundan sonra çalışmalarımızı bu şekilde sürdüreceğiz. Güzel çalışmalar yapacağımıza inanıyorum” dedi.

 

“HAVUZ YIKILACAK”

 

Ziyarette Kadir Albayrak gazetecilerin sorularını da yanıtladı. Meydan altı otoparkı projesinin programlarında olduğunu söyleyen Albayrak, Namık Kemal Bulvarı’ndaki bisiklet yolları ile ilgili yeni düzenleme yapılacağını, Namık Kemal Bulvarı’ndaki havuzun da yıkılarak peyzaj çalışması yapılacağını söyledi. Çerkezköy’de yaptıkları Kentpark’ın vatandaşların ilgisini çektiğini söyleyen Albayrak “Çok güzel bir görüntü oluşturuyor. İnşallah oradaki 2 tane lojmanı da kaldırdığımız zaman o alanı da ilave edeceğiz” dedi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU