Kumbarasını depremzedeler için bağışladı

Çorlu'da yaşayan ilkokul öğrencisi Hasan Doruk Torkan, kumbarasını Elazığ'daki depremzedelere için Türk Kızılay'ına bağışladı.

GÜNDEM 29.01.2020 17:26:00 0
Kumbarasını depremzedeler için bağışladı

Çorlu İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi Hasan Doruk Torkan, merkez üssü Elazığ'ın Sivrice ilçesi olan ve 41 kişini yaşamını yitirdiği 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından, televizyonda yıkılan binaları görünce depzemdelere yardım etmeye karar verdi. Annesi Serpil Torkan'da kumbarasında biriktirdiği paraları depremzedelere göndermek istediğini söyleyen oğluna destek oldu.

 

Kumbarasındaki paraları gönderirken bir de mektup yazan minik Torkan, "Sevgili arkadaşlarım. Benim adım Hasan Doruk. Çorlu'da yaşıyorum. Sizi televizyondan izledim. Yaşadığınız felakete çok üzüldüm. Kendimi sizin yerine koydum. Yaşadığınız bu durum benim ve ailemin başına da gelebilirdi. Bu yüzden ben size kumbaramı gönderiyorum. Belki çok bir şey değil ama umarım size biraz olsun yardımcı olabilirim. Hepinize selamlar gönderiyorum." ifadelerini kullandı.

 

"DUYARLI DAVRANIŞI İÇİN ÇOK MUTLU OLDUK"

 

Annesi Serpil Torkan, oğlu ile birlikte Türk Kızılayı Çorlu Şubesi'ne giderek, kumbara ve mektubu Şube Başkanı Ali Can Yılmaz'a teslim etti. Kumbarasında kaç para olduğunu bilmediğini ve içine bir de mektup yazdığını belirten Torkan, "Bu deprem bizde de olabilirdi. Televizyondan izledim. Empati yaparak bir mektup yazdım. Kumbaramı belki oradakilere biraz yardımım dokunur diye göndermek istedim" dedi. Anne Serpil Torkan da, "Duyarlı davranışı için çok mutlu olduk. Orada yaşayanları düşünmesi bizi çok mutlu etti. Böylece ne kadar yardım sever bir toplum olduğunu anladık. Orada yaşayan herkese geçmiş olsun. Allah bir daha göstermesin. Deprem ülkesindeyiz herkes tedbirini alsın." şeklinde konuştu.

 

"AİLESİNE TEŞEKKÜR EDİYORUM"

 

Türk Kızılayı Çorlu Şube Başkanı Ali Can Yılmaz da, "Doruk kardeşimiz Elazığ'da yaşanan depremde yaralananlar için onlara yardım etmek için bize geldi. Kumbarasını bağışlamak istediğini söyledi ve bağışladı. Biz de kumbarasının bağışını kabul ediyoruz. Kumbarasını alıyoruz biz içindeki paraları sayıp Elazığ'daki depremde yaralananlara göndereceğiz. Onun yerine bizde ona Kızılay'ın boş kumbarasını veriyoruz. Duyarlı davranışı için kendisine onu yetiştiren ailesine çok teşekkür ediyorum. Biz Kızılay olarak yardımları topluyoruz." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN