Akay: Sürekli gündemde tutacağız

Kentpak'ın yanında 2 blok halinde bulunan astsubay lojmanları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, konuyu sürekli gündemde tutacaklarını beli

GÜNDEM 29.01.2020 15:45:00 0
Akay: Sürekli gündemde tutacağız

Çerkezköy Belediye Başkanı Vahap Akay, Kentpak’ın yanında 2 blok halinde bulunan astsubay lojmanları ile ilgili basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

 

“BU NOKTADAN BAKILMASI GEREKİYOR”

 

Çerkezköy’de Milli Eğitimin bir çalışmasının olduğunu söyleyen Başkan Akay, “Beton yoğunluğu 5 ve altında olan tüm okulları milli eğitim yıkma kararı aldı. Çerkezköy’de bu sayı 3 veya 5 civarında. Özellikle kamu binalarına bu noktadan bakarak bu meseleye yaklaşılması gerekiyor” dedi.

 

“ŞEHRE DE BİR KATKISI YOK”

 

5 yıldır astsubay lojmanlarını konuştuklarını söyleyen Başkan Akay, “4 bloğun daha önce kontrollerini yapıp depreme dayanıklı olmadığı için yıkım kararı almıştık. Şimdi orada 2 blok kaldı. Bu binaların kamuya bir faydası var mı? Yok. Gördüğüm kadarıyla söylüyorum, orada 24 daire var sanırım 3 daire kullanılıyor. Binaların dayanıklı olduğu da pek söylenemez. Şehre de bir katkısı yok bunların” dedi.

 

“ENİNDE SONUNDFA YEŞİK ALANA DAHİL OLACAK”

 

2014 yılında yaptıkları plan değişikliği ile o alanı yeşil alan yaptıklarını ve bu blokların yeşil alana dahil olması gerektiğini dile getiren Akay, “Dün de konuştuk, bugün de konuşuyoruz, yarın da konuşacağız. O alan eninde sonunda yeşil alana dahil olacak. Gönül ister ki bir an evvel bu olsun. Kentpark’ın nasıl yoğun olduğunu biliyoruz. Burayı yeşil alana dahil etmek istiyoruz” diyerek bunu sürekli gündemde tutacaklarını söyledi.

 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU