Toplanan yardımlar AFAD'a teslim edildi

Elazığ'da meydana gelen 6.8 şiddetindeki depremin ardından Malkara Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından organize edilen yardım kampanyasında toplanan yardımlar, Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere

GÜNDEM 29.01.2020 15:43:00 0
Toplanan yardımlar AFAD

Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “”Elazığ ve Malatya’da yaşanan depremler ülkemizi ve milletimizi derinden sarsmıştır. Hayatını kaybeden vatandaşlarımız tüm Türkiye’nin acı kaybıdır. Deprem sonrasında tüm Türkiye’nin tek yürek olarak Elazığ ve Malatya’yı sahiplenmesi tüm dünyaya örnek oldu. Deprem sonrası ülkemizin tek yürek olduğu bu doğal afette biz de Malkara Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşlarımız ile birlikte yardım kampanyası organize ettik. Evindeki tarhanasını, bulgurunu, nohutunu, battaniyesini, kullanılmamış giysilerini, ısıtıcısını paylaşarak yardım kampanyasına destek veren Malkaralı hemşehrilerime ve Sivil Toplum Kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

 

DEPREMZEDELERE ULAŞTIRILACAK

 

Yurdakul, depremde yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, yaralı olarak kurtulan afetzedelere ise acil şifalar diledi. Dün bir kamyon ile yola çıkarılan yardım malzemelerinin, en kısa sürede Elazığ ve Malatya'daki depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

 

Haber / Ruşa ELMA