Yardım TIR'ı yola çıktı

Elazığ ve Malatya'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Çerkezköy Kaymakamlığı koordinesinde başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan yardım malzemeleri, depremzedele

GÜNDEM 28.01.2020 15:58:00 0
Yardım TIR

Dün saat 11:00’da Çerkezköy Belediyesi önünde düzenlenen törene Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, Belediye Başkanı Vahap Akay, Emniyet Müdürü Sertan Topkaya,  İlçe Müftüsü İdris Çatmakaş, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Olcay Palak, Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Karaca, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Gümüş, Belediye Başkan Yardımcıları Enver Bayram, Nedim Yılancı, Kemal Gümüş ile kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri katıldı. 


BAŞSAĞLIĞI DİLEDİ


Törende konuşan Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban, “Elazığ ve Malatya başta olmak üzere pek çok ilde hissedilen 6.8 büyüklüğündeki deprem sonrası öncelikle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Tanrı’dan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum” dedi. 

 


KAMPANYALAR DÜZENLENDİ


Depremde evleri yıkılan ya da evlerini terk etmek zorunda kalan vatandaşlara bir nebze olsun yardım etmek amacıyla Bakanlığın ve Valiliğin talimatları doğrultusunda kampanyalar düzenlendiğini söyleyen Abban “Nakdi yardımlar sadece 3 bankaya direkt olarak yapılabiliyor. Vatandaşlarımız ayrıca SMS yoluyla nakdi yardımlarını yapabiliyorlar. Ayni yardımlarla ilgili ilçemizde bir komisyon oluşturduk. Ayni yardımları da hiç kullanılmamış olmak kaydıyla elektrikli ve tüplü ısıtıcı, hiç kullanılmamış olmak kaydıyla giyim eşyası, çocuk bezi, battaniye, kazak, mont, kaban ve bol olmak suretiyle kabul ediyoruz. Gıdalarla ilgili de paketlenmiş ve kuru gıdaları tercih ediyoruz” dedi. 

 


YARDIMLAR 3 YERDE TOPLANIYOR


Yardımların toplanması için ilçede 3 yer tespit ettiklerini belirten Kaymakam Abban, “Çerkezköy Belediyesi, Ticaret ve Sanayi Odası ve Polis Evi’nde teslim tesellüm belgeleriyle yardımları kabul ediyoruz ve TIR’lara yükleyip deprem bölgesine, bize nereye göndermemiz talimatı veriliyorsa o noktaya sevk ediyoruz. Yardım eden tüm hayırsever vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. 1-2 gün içerisinde bu yardımı organize edebildik. Bunun için de teşekkür ediyorum. Bu organizasyonda gecesini gündüzüne katan çalışan sağduyulu personellerimize de teşekkür ediyorum. Zaten devlet olmanın, millet olmanın en önemli şartlarından biri de tasada ve kıvançta ortak olabilmektir. Bunun en güzel örneğini Çerkezköylü vatandaşlarımız ve görevlilerimiz gösterdiler. Hepsine şükranlarımı sunuyorum. Böyle bir afeti bir daha yaşatmamasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum” dedi. 


YARDIM TIRI DUALARLA YOLA ÇIKTI


Çerkezköy Kaymakamı Atilla Selami Abban’ın konuşması ve Çerkezköy Müftüsü İdris Çatmakaş’ın dualarının ardından Yardım TIR’ı, yardım malzemelerini depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıktı. 


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU