Zümbül: Aracınızı park ederken lastikler zarar görmesin 

 Çerkezköy Zümbül Oto Lastik firması Müşteri Hizmetleri Müdürü Ekrem Zümbül araçların kaldırıma çarpması sonucu araç lastiğinin balans ayarının bozulduğunu ve sürüş halinde

GÜNDEM 28.01.2020 15:56:00 0
Zümbül: Aracınızı park ederken lastikler zarar görmesin 

Lastiklerin aracın yolla tek temas noktası olması nedeniyle sürüş halinde can ve mal güvenliği acısından önemli bir yere sahip olduğunu belirten Ekrem Zümbül, sürücülere çeşitli uyarılarda bulundu. 


LASTİKLER ARACIN YOL İLE TEK TEMAS NOKTASIDIR


 Zümbül “Özellikle aracı park ederken araç lastik kaldırıma çarptırılmamalı yada lastik sürtünmemeli. Çünkü bu durumlarda araç lastiğinin balans ayarı bozulabilir ve sürüş halinde de aracın dengesi bozulur. Bu da kazalara sebep olur. Sürüş güvenliği acısından araç parklarında da aracın lastiklerinin zarar görmemesine dikkat edilmelidir. Lastik zarar gördüğünde lastik balans ayarı bozulacağından tekerleğin dönme ekseni bölgesinde titreşim meydana gelir bu da lastiğin aşınması yani zarar görmüş olmasından dolayı meydana gelir. Dolayısıyla sürücüler araç parklarında araçlarını park noktalarına park ederken aracın lastiğinin zarar görmemesine dikkat etsinler. Araçların lastikleri aracın sürüş halinde ve yol tutuşunda önemli bir aksamıdır. Bir yerde aracın fireni gibi can damarıdır. Bu nedenle lastiklerin zarar görmesine çok dikkat edilmelidir” dedi.


Haber / Gülveren ALTUNOĞLU