Kombilerin donma riskine karşı önlem alınmalı 

Ağır kış koşullarının etkisini gösterdiği bu günlerde kombilerde oluşabilecek donma riskine karşı önceden mutlaka önlem alınması gerektiği belirtildi. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Çe

GÜNDEM 27.01.2020 15:23:00 0
Kombilerin donma riskine karşı önlem alınmalı 

Evlerinde doğalgaz kullanan vatandaşları, kombilerin donma riskine karşı önlem almaları konusunda uyaran Çerkezköy Mühendislik Doğalgaz Firması İşyeri Sahibi Makine Mühendisi Ersin Yavuz, “Doğalgaz kullananlar aldıkları kombilerin kullanma kılavuzlarında da belirtildiği gibi, olumsuz hava koşullarında donmaya karşı alınacak tedbirlerin iki aşamalı olarak değerlendirildiğini göreceklerdir.”  dedi.

 

“BALKONUN KAPALI OLMASI GEREKİYOR”

 

Tedbirleri “Çalışan ve son tüketicilere teslim edilmiş ürünlerde alınması gereken tedbirler” ve “Çalışmayan, son tüketiciye teslim edilmemiş, ilk çalıştırılması yapılmamış ve montaj aşamasında bekleyen ürünler için alınması gereken tedbirler” olarak sıralayan Yavuz “Kombinin dış mekana monte edilmesi halinde, çalışmasını olumsuz etkileyecek ve garanti koşullarının sona ermesine neden olacak dış etkenlerden korunması gerekmektedir. Bu amaçla iyi havalandırılmış ve dış etkenlerden korunmuş bir mekana monte edilmelidir. Açık balkonlara kombiler korumasız olarak kesinlikle monte edilmemelidir. Kombilerin balkona monte edilebilmesi için balkonun komple kapatılmış olması gerekmektedir” bilgisini verdi.

 

Haber/Gülveren ALTINOĞLU