Türkiye 3'üncüsü oldu

 "Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları", 2 bin 557 sporcunun katılımıyla tamamlandı. Şampiyonada, 7 bin kişiyi aşkın katılım ile 'Türkiye buluşm

GÜNDEM 27.01.2020 12:20:00 0
Türkiye 3

Antalya’da düzenlenen ve 2 bin 557 sporcunun katıldığı  “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları” tamamlandı. 19-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen şampiyonaya Çerkezköy’den de Şükrü Çavuşoğlu, Ege Yiğit Çelik, Yağız Efe Deniz, Efe Yalçın Kaya, Yiğit Emre İldiz, Atakan Alkan, Ecenaz Sönmez, Bartun Arı, Ufuk Tan Güneş, Nil Sönmez, Deniz Kemal Can ve Arda Kumral katıldı. 

 

 

KAPANIŞ TÖRENİ DÜZENLENDİ

 

Türkiye Küçükler Şampiyonası’nda bin 874, Yıldızlar Şampiyonası’nda 600 ve Emektarlar Şampiyonası’nda 83 ile Şampiyonalarda toplam 2 bin 557 sporcu mücadele verdi. 7’den 70’e her yaştan sporcunun katılım gösterdiği Maritime Pine Beach Otel’de düzenlenen kapanış törenine TSF Başkanı Gülkız Tulay, KOSGEB Başkanı Cevahir Uzkurt, Rekabet Kurumu Üst Kurulu Üyesi TSF Asbaşkanı Ayşe Kardaş Ergezen, Serik Gençlik Spor İlçe Müdürü Mevlüt Özen, Başkan vekili Aşkın Keleş, Asbaşkan Fatih Maden, Yönetim Kurulu Üyeleri Özgür Solakoğlu, Ömer Asım Öteken, Ulaş Demirci, Sultan Daban,  Ali Ümit Şifaver, Nilüfer Çınar Çorlulu, Ahmet Haznedaroğlu, Genel Sekreter Sedat Fırat, sporcular, sporcu velileri ve çok sayıda davetli kapanış törenine katıldı.

 

MİLLİ TAKIM HAVUZUNA HAK KAZANDILAR

 

TSF Başkanı Gülkız Tulay “Elazığ’da meydana gelen ve pek çok ilimizde hissedilen depremin en az kayıpla atlatılması en büyük temennimiz. Hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Yüreğimiz de, dualarımız da orada… Her yıl sömestr döneminde gerçekleştirdiğimiz büyük şampiyonada 2 bin 557 sporcu şampiyonluk mücadelesi verdi. Bir hafta boyunca aynı çatı altında yine çok güzel anılar biriktirdik, önemli dostluklar kurduk. Burada kazanılan her tecrübe çocuklarımızın geleceğine ışık olacaktır. Türkiye Küçükler Yıldızlar Emektarlar Satranç Şampiyonaları, 7 ‘den 70’e üç kuşağı bir araya getirdiğimiz, satrancın okul öncesinden başlayarak bir ömür sürecek bir serüven olduğunu gösteren çok önemli bir organizasyonumuz. Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Şampiyonalarımız Türkiye’nin en çok sporcu katılımlı, Avrupa’nın ise Küçüklerde ve Yıldızlarda rekor katılımlı bir turnuvasıdır. Bu büyük şampiyonada 81 ilimizden KKTC’den, ilçelerimizden hatta köylerimizden çocuklarımız ailelerimiz kocaman satranç ailesini bir araya getirdik” dedi. Şampiyonalarda, kendi kategorilerinde derece elde sporcular Milli Takım havuzuna girmeye hak kazandı.

 

DERECEYE GİREN SPORCULAR

 

7 Yaş Kızlar kategorisinde Gülce Deniz Aktaş (Antalya) birinci, Beril Topuz (İzmir) ikinci ve Elif Didin (Mardin) üçüncü olurken, 7 Yaş Genel kategoride  Ege Öz (Mersin) birinci, Murat Kutay Yardak (Trabzon) ikinci, Deniz Ana Kök (İzmir) üçüncü, 8 Yaş Kızlar kategorisinde Tuana Abak (Mardin) birinci, Defne Kaçar (Manisa) ikinci, Selin Torun (Eskişehir) üçüncü, 8 Yaş Genel kategoride Özgür Toprak Kurt (İstanbul) birinci, Doruk Taşdemir (İzmir) ikinci, Aziz Bekçioğlu (Sivas) üçüncü, 9 Yaş Kızlar kategorisinde Kayla Nil Zeybek (Mersin) birinci, Arya Aydoğan (Bursa) ikinci, Ilgın Destina Nurdoğan (Antalya) üçüncü, 9 Yaş Genel kategoride Gökdeniz Ekmekçioğlu (Karaman) birinci, Arda Can Kurt (Bursa) ikinci, Ege Sarıçam (Denizli) üçüncü, 10 Yaş Kızlar kategorisinde Rengin Aslan (İstanbul) birinci, Duru Uçar (İstanbul) ikinci, Ceylin Kaldırımcı (Kocaeli) üçüncü, 10 Yaş Genel kategoride Uygar Duruçay (İstanbul) birinci, Göktan Cankara (Manisa) ikinci, Yunus Emre Günebakan (İzmir) üçüncü oldu. 

 

TÜRKİYE 3’ÜNCÜSÜ OLDU

 

11 Yaş Kızlar kategorisinde Elvin Esma Büyük (İstanbul) birinci, Eylül Ceren Gedik (Antalya) ikinci ve Ela Keskinler (İzmir) üçüncü olurken, 11 Yaş Genel kategoride de Ali Batuhan Bıyıksız (Denizli) birinci, Arda Çamlar (İzmir) ikinci ve Çerkezköy Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcusu Efe Yalçın Kaya üçüncü oldu. 12 Yaş Kızlar kategorisinde Elif Zeren Yıldız (Hatay) birinci, Ezgi Mutlu (İzmir) ikinci, Aybike Küçük (İzmir) üçüncü olurken, 12 Yaş Genel kategoride Ediz Gürel (Bursa) birinci, Yusuf Çağan Türkmen (Mersin) ikinci, Hasan Hüseyin Çelik (İstanbul) üçüncü oldu. 

 

YILDIZLARDA DERECEYE GİREN SPORCULAR

 

Yıldızlar Satranç Şampiyonası’nda da 13 Yaş Kızlar kategorisinde Ecrin Efsa Büyük (İstanbul) birinci, Eliz Naz Akat (Balıkesir) ikinci, Duru Akın (Antalya) üçüncü olurken, 13 Yaş Genel kategoride Yankı Taşpınar (Manisa) birinci, Taylan Rüzgar İnce (Adana) ikinci, Adar Tarhan (İstanbul) üçüncü, 14 Yaş Kızlar kategorisinde Gülenay Aydın (Çanakkale) birinci, Elif Keskin (İstanbul) ikinci, Hatice Su Koyuncu (Denizli) üçüncü, 14 Yaş Genel kategoride Tunahan Yıldız (Artvin) birinci, Yağız Çınar Akın (İstanbul) ikinci, Zeki Berke Çaputçuoğlu (Çanakkale) üçüncü, 15 Yaş Kızlar kategorisinde Gülce Nehir Kara (İzmir) birinci, Safiye Öykü İnce (Ankara) ikinci, Helin Beren Aygün (Konya) üçüncü, 15 Yaş Genel kategoride Samet Harun Özsaç (Isparta) birinci, Atakan Mert Biçer (Eskişehir)ikinci, Muhammed Talha Güler (İzmir) üçüncü, 16 Yaş Kızlar kategorisinde Azra Ece Koç (Kocaeli) birinci, Büşra Özbek (Manisa) ikinci, Esma Doğa Duran (Tekirdağ) üçüncü, 16 Yaş Genel kategoride Bora Çilek (İzmir) birinci, Batu Angün (Karaman) ikinci, Enes Işılak (Manisa) üçüncü, 17 Yaş Kızlar kategorisinde Defne Sade (İzmir) birinci, Eylül Çelik (İstanbul) ikinci, İlayda Kaygısız (Denizli) üçüncü, 17 Yaş Genel kategoride Emirhan Tarlabaşı (İstanbul) birinci, Serhan Berat Özdemir (Zonguldak) ikinci, Emir Gülbeyaz (Ankara) üçüncü, 18 Yaş Kızlar kategorisinde Sude Hereklioğlu (İstanbul) birinci, Buse Naz Koçyiğit (Antalya) ikinci, Hayrun Nisa Şahin (Bursa) üçüncü, 18 Yaş Genel kategoride Kayra Kamer (Bursa) birinci, Emre Kırılmaz (Denizli) ikinci, Atıl Yücesoy (Burdur) üçüncü oldu. Emektar Genel kategoride Turhan Yılmaz (İstanbul) birinci, Bülent Güner (İstanbul) ikinci ve İbrahim Tofan (Diyarbakır) üçüncü olurken, Kıdemli Emektarlar kategorisinde de Cem Pekün (İstanbul) birinci, Mustafa Yüksel (İstanbul) ikinci ve Halil Tozaki (Ankara) üçüncü oldu. 

Haber / Gülveren ALTUNOĞLU