Kaçırıldığı iddia edilen liseli Şarköy'de bulundu

Çerkezköy'de ailesi ile birlikte yaşayan ve Aralık ayından bu yana haber alınamayan 16 yaşındaki O.Y., Şarköy'de bulundu.

GÜNDEM 26.01.2020 17:59:00 0
Kaçırıldığı iddia edilen liseli Şarköy

Çerkezköy’de annesi ile birlikte yaşayan 16 yaşındaki lise öğrencisi O.Y., Aralık ayında evinde ayrıldıktan sonra bir daha kendisinden haber alınamadı.

 

ŞARKÖY’DE KİMLİK KONTROLÜNDE TESPİT EDİLDİ

 

Annesi Ç.Y. kızının kayıp olduğunu belirterek polise başvururken, O.Y.’nin bulunması için arama çalışması başlatıldı. Bir televizyon programına katılan TIR şoförü S.Y.'nin (51) eşi, kızın kocası tarafından kaçırıldığını anlattı. Olayın ardından Şarköy Emniyet Müdürlüğü ekipleri, önceki gün yaptığı denetimler sırasında bir kafeteryada oturan O.Y.'yi, kimlik kontrolünde tespit etti.

 

KENDİ İSTEĞİYLE KAÇTIĞINI SÖYLEDİ

 

Lise öğrencisini kaçırdığı iddia edilen S.Y. polis tarafından gözaltına alındı. Emniyette psikologlar eşliğinde ifadesine başvurulan O.Y.’nin, kaçırılmadığını, kendi isteğiyle evden kaçtığını söylediği öğrenildi. Anne ve babasının ayrıldığını belirten lise öğrencisinin “Ben dayı dediğim akrabam S.Y.'ye evden ayrılacağımı söyledim. O kabul etmeyince durumumu anlattım. O da beni Şarköy'de bir arkadaşının evine getirdi. Bana hiç dokunmadı. Annemin erkek arkadaşı, benim nerede olduğunu biliyordu” dediği öğrenildi. " dedi.

 

KORUMA ALTINA ALINDI

 

Liseli kızı kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alınan S.Y., çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Polislerden kızının bulunduğu haberini alınca Şarköy’e giden anne Ç.Y. kızı ile görüştürülürken, kızın annesi ile gitmek istemediğini söylemesi üzerine Şarköy Asliye Hukuk Mahkemesi  tarafından hakkında  'Acil koruma altına alınması' kararı verilen O.Y., koruma altına alınarak Tekirdağ Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne teslim edildi.

 

Haber / Şaban KARDEŞ