Edirne tek yürek oldu

Edirne Belediyesi, Elazığ'da yaşanan 6.8 büyüklüğündeki depremde mağduriyet yaşayan vatandaşların yaralarını sarabilmek adına yardım kampanyası başlattı. Edirne Belediye Başkanı Recep G

GÜNDEM 26.01.2020 11:49:00 0
Edirne tek yürek oldu

Elazığ’da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından Edirne Belediyesi yardım kampanyası başlattı. 

 

ALLAH’TAN RAHMET DİLEDİ

 

Elazığ depreminde 22 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da “Enkaz altında 22 vatandaşımız tespit edildi. Onlara ulaşılmaya çalışılıyor. Binin üzerinde yaralı vatandaşımız var. Ama açıklanana göre bir hayati tehlikesi yok. Başta Elazığ olmak üzere depremden etkilenen bütün vatandaşlarımıza, bütün ülkemize, bütün insanlarımıza geçmiş olsun diyoruz. Maalesef 22 vefatımız var. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyoruz. Kış olması nedeniyle soğuk, o bölge daha da soğuk. Depremden 2 saat sonra birçok belediye deprem bölgesine araçlarını gönderdi. Bununla ilgili de yetkililer ile görüştüm. Şuanda AKUT yada EDAK gibi ekiplere ihtiyaç olmadığını söylediler. Toplamda 30 ev yıkılmış. Yeteri sayıda ekip olduğunu,  kurtarma aracı olduğunu söylediler. Tabi ki devletimiz büyük bir devlet. Devlet, millet bütün kurumlarıyla; belediyeleriyle teyakkuza geçmek istiyorlar. Bizim gözlediğimiz kadarıyla bu depremde, depremin olduğu andan itibaren hızlı bir aksiyon alındı; her şey planlı gidiyor. Önceden çalışıldığı gibi gidiyor. Bunu sevindirici gördüm. Tabi orada deprem tespit çalışmaları başladığında kaç evin oturulamaz olduğu; kaç vatandaşın çadıra, giysiye, yiyecek/içeceğe ihtiyacı olduğu o zaman ortaya çıkacak. Şimdilik tabi bunlar geçici tedbirler” dedi. 

 

YARDIM TIRI GÖNDERİLECEK

 

Edirne Belediyesi olarak depremden 2 saat sonra bir yardım kampanyası başlattıklarını ifade eden Gürkan, “Edirneliler her zaman olduğu gibi çok büyük bir duyarlılık ile her türlü giyişi yardımını yapıyorlar, destek oluyorlar. Biz de bunu koordine ediyoruz hem de bizim Dosteller Dayanışma Evi’de birikmiş olan giyişi ve diğer eşyalardan destekler yaparak, kısa sürede bunları derleyip toparlayacağız. Pazartesi sabahı erken saatlerde bunları Edirne halkı adına yardım TIR’ımızla Elazığ’a göndereceğiz” dedi.

 

Haber / Menşure KARDEŞ