Akıllı Kavşak Sistemi uygulamaya konuldu

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bilişim ve Akıllı Kent Teknolojileri A.Ş. (İSBAK) ile ortaklaşa yaptığı proje sonucunda 'Tekira Kavşağı Akıllı Kavşak Siste

GÜNDEM 24.01.2020 17:22:00 0
Akıllı Kavşak Sistemi uygulamaya konuldu

Tekira Kavşağı Akıllı Kavşak Sistemi ile Hükümet Caddesi ve Köprübaşı Mevkiinde yaşanan trafik yoğunluğunu büyük ölçüde çözüldü. Süleymanpaşa Tekira Kavşağında yapılan sinyalize kavşak kurulumu ve trafik düzenlemesi ile vatandaşların daha güvenli bir şekilde karşıdan karşıya geçmeleri sağlandı.

 

"TRAFİK YOĞUNLUĞU DAHA DA AZALACAK"

 

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, düzenlemenin son derece faydalı olduğunu belirterek, "Sorunların çözümüne yönelik insan odaklı projelerimizi hayata geçirmeye devam ediyoruz. Tekira Kavşağı'nda uygulamaya koyduğumuz akıllı kavşak sistemi ile hem araç hem de yaya trafiği kontrol altına alındı. Bu uygulama ile Cumhuriyet Meydanı'ndan Belediye binamıza kısa süre içerisinde ulaşım sağlanabiliyor. Vatandaşlarımızdan son derece olumlu tepkiler alıyoruz. Sistemin oturması ile birlikte trafik yoğunluğu daha da azalacak. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerini kullandı. 

 

"BÜYÜK BİR KENTSEL BÜYÜME YAŞADI"

 

Başkan Albayrak, "Bilindiği gibi Süleymanpaşa ilçemiz nüfus artışına bağlı olarak büyük bir kentsel büyüme yaşadı. İlçe merkezinde eski yerleşim yerlerinde bulunan yolların dar ve fiziksel koşullarının elverişsiz olmasından dolayı trafik yoğunluğu yaşanıyor. Köprübaşı Mevkiindeki trafik yoğunluğunun en önemli sebebi 90'lı yıllarda bölgede pazaryeri kurulması ve Tekirdağ Belediyesi'nin 2004-2009 hizmet döneminde büyük bir alışveriş merkezi yapılmasına izin verilmesidir. Süleymanpaşa ilçemizin nüfusu artarken gelecek projeksiyonu gözetilmemiş ve hatalı uygulamalar yapılmıştır." dedi.

 

"EN TEMEL STRATEJİMİZ"

 

Yeni kavşak düzenlemesi ile bölge trafiğinin rahatlatılması konusunda büyük fayda sağlandığını kaydeden Albayrak, "Daha etkili ve kalıcı bir çözüm için en temel stratejimiz, alternatif yollar yaparak araçları farklı güzergahlara yönlendirmektir. Köprübaşı Mevki ile Çevre Yolu arasında yapmayı planladığımız bir bağlantı yoluyla ilgili olarak kamulaştırma çalışmalarımız devam ediyor. Hürriyet ve Gündoğdu mahallelerinden Muratlı Caddesi'ne; oradan da çarşıya ulaşımı sağlayacak ve Çevre Yoluna bağlantılarda önemli rol oynayacak yeni bir yol olan Soğancılar Caddesinde çalışmalarımız devam ediyor. Alternatif yol çalışmalarımız tamamlandığında şehir içi trafiğinde büyük rahatlama yaşanacak." şeklinde konuştu.

 

Haber / Buse SERİN