2 yılda 600 bin misafir ağırladılar 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu'nun girişimleri ile Yayla Mahallesi'ne yaptırılan Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kültür Evi'ni 2 yılda yaklaşık 600 bin turist ziyaret etti.?

GÜNDEM 24.01.2020 17:21:00 0
2 yılda 600 bin misafir ağırladılar 

20 Aralık 2017’de açılan Ali Rıza Efendi Kültür Evi; 280 bin 753, 20 Ocak 2018 açılan Atatürk Evi ise 351 bin 544 misafiri ağırladı. Başkan Kesimoğlu, "Yurt içi ve yurt dışından birçok kişi Kırklareli’ne özellikle Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kültür Evi’ni görmeye geldi." dedi. 

 

TURİZM CAZİBE MERKEZİ OLARAK DÜZENLEDİK

 

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, "'Klasik belediyecilik faaliyetleri" denilebilecek olan yol, asfalt, kaldırım çalışmaları kapsamında Kırklareli’nde elimizin değmediği yer kalmadı. Kültür-sanat etkinlikleriyle, festivallerimizle, sanat çalıştaylarımızla Kırklareli’nin kültür ve sanatta atılım dönemi konusunda büyük adımlar attık. Kentimizi "Trakya’nın kültür başkenti" haline getirdik. Kentimizin en eski yerleşim merkezi olan Yayla Mahallesi’ni turizm cazibe merkezi olarak düzenledik. Ve oraya Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kültür Evi yaparak bu çalışmalarımızı taçlandırdık. 2 yıl içerisinde Atatürk Evi ve Ali Rıza Efendi Kültür Evimiz ile Kırklareli’nde yaklaşık 600 bin misafiri ağırladık. Bu bizim için büyük mutluluk ve gurur oldu. Çalışmalarımız ile Kırklareli’mizi Trakya’nın yıldızı yapacağız." ifadelerini kullandı.

 

Haber / Buse SERİN